Ιράν: Καταλαβαίνουμε την ανάγκη μιας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιράν: Καταλαβαίνουμε την ανάγκη μιας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια επίθεση.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωσε σήμερα στην Άγκυρα ότι "καταλαβαίνει" την ανάγκη μιας νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

"Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"Καταλαβαίνουμε ότι μια ειδική επιχείρηση (στη Συρία) μπορεί να είναι αναγκαία", πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα από τα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει μια νέα επίθεση εναντίον δύο τοποθεσιών της βόρειας Συρίας, με στόχο Κούρδους αντάρτες τους οποίους αποκαλεί "τρομοκράτες".

"Θα ξεκινήσουμε μια νέα επιχείρηση στη Συρία μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες μας", δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια επίθεση.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία θεωρεί τρομοκρατική αλλά η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κυρίως για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμμαχος της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ, το Ιράν είχε ζητήσει στα τέλη του 2019 η Άγκυρα να θέσει τέλος το συντομότερο δυνατό σε μια επίθεση που μόλις είχε ξεκινήσει στη βόρεια Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider