Έξαλλο το τουρκικό ΥΠΕΞ με την Γερμανία - «Προκατειλημμένες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξαλλο το τουρκικό ΥΠΕΞ με την Γερμανία - «Προκατειλημμένες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας»
«Καταδικάζουμε εντόνως και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις εναντίον της χώρας μας από το γραφείο του Γερμανού καγκελάριου» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε απόψε στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο οποίος καταδίκασε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά χαρακτηρίζοντας «αντιπαραγωγικό» και «ενάντια στο πνεύμα του ΝΑΤΟ» το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με τους συμμάχους.

«Καταδικάζουμε εντόνως και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις εναντίον της χώρας μας από το γραφείο του Γερμανού καγκελάριου» ανέφερε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

«Αναμένουμε από τη Γερμανία να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες αντί να κάνει προκατειλημμένες δηλώσεις, που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου κάλεσε την γειτονική χώρα να απέχει από τη δημιουργία προκλήσεων προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό όλα τα μέλη του NATO να είναι ενωμένα και να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους».

«Η παραβίαση του εναερίου χώρου της Ελλάδας και οι πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά δεν είναι σωστές, είναι αντιπαραγωγικές και είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας του NATO» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σολτς.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η επίλυση των διαφορών Ελλάδας - Τουρκίας πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου και στη βάση του διεθνούς δικαίου. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε αμφισβητήσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο ίδιος προς την Άγκυρα.

Διπλωματικές πηγές: Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο

Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές αναφορικά με πρόσφατες αιτιάσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες προκλήσεις από Ερντογάν: «Καμία σχέση» με την Ελλάδα, μέχρι «να διορθώσει τα λάθη της»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Ο Γκρίζος Λύκος και «συνεργάτης» του Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider