Βρετανία: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας είναι καταδικασμένες εξαιτίας του «κροκόδειλου» Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βρετανία: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας είναι καταδικασμένες εξαιτίας του «κροκόδειλου» Πούτιν
Ο Τζόνσον δήλωσε ότι το να συναλλάσσεσαι με τον Πούτιν είναι σαν να συναλλάσσεσαι «με έναν κροκόδειλο που κρατάει το πόδι σου στα σαγόνια του».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία είναι πιθανό να αποτύχουν, καθώς συνέκρινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη διαπραγμάτευση με ένα κροκόδειλο.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι το να συναλλάσσεσαι με τον Πούτιν είναι σαν να συναλλάσσεσαι «με έναν κροκόδειλο που κρατάει το πόδι σου στα σαγόνια του».

Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τη Δύση να συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε την παραπάνω δήλωση καθώς ταξίδευε προς την Ινδία, όπου θα ενθαρρύνει τον ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι να τερματίσει την ουδετερότητα του έναντι του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο υποβάθμισε την πιθανότητα η Ινδία να τερματίσει τις μακρόχρονες σχέσεις που έχει με τη Ρωσία.

«Είναι πολύ σκληρό να βλέπει κάποιος πώς μπορούν οι Ουκρανοί να διαπραγματευτούν τώρα με τον Πούτιν, με δεδομένη την προφανή έλλειψη καλής πίστης εκ μέρους του», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους. «Η στρατηγική του, η οποία είναι προφανής, είναι να προσπαθήσει να περικυκλώσει και να κατακτήσει όσο το δυνατό περισσότερο από το έδαφος της Ουκρανίας και ίσως να κάνει κάποιου είδους διαπραγμάτευση από θέση ισχύος.»

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας αυτή την εβδομάδα ότι θα συνεχίσουν να δίνουν όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και πυροβολικού, καθώς η Ρωσία εντατικοποίησε τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν έχουν πραγματοποιήσει άμεσες διαπραγματεύσεις από την 29η Μαρτίου, ενώ η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί μεταξύ τους μετά τις καταγγελίες της Ουκρανίας για ρωσικές φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο.

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider