3 σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στην Αττική με ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος των πολιτών

Newsroom
Μοιράσου το
3 σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στην Αττική με ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος των πολιτών
Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» και την υποστήριξη της Κατερίνας Γερονικολού.

Ξεκίνησε η πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου» στην Αττική η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου και το κύριο θέμα της είναι «Η δική μας Αττική».

Η πρωτοβουλία, μια κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην ανάδειξη 3 έργων που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ευημερίας των κατοίκων της Αττικής: την κατασκευή 6 πεζογεφυρών, την προμήθεια σημαντικού εξοπλισμού για την πυροσβεστική υπηρεσία και το νέο Κτήριο του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου. Πιο συγκεκριμένα και καθ' όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, οι πολίτες της Αττικής και 4 σχολεία από συγκεκριμένες περιοχές της Περιφέρειας θα μάθουν για τα οφέλη των έργων που θα μείνουν στη γενιά τους μέσω μιας σειράς ενεργειών.

Επιπλέον, από οι πολίτες, μέσα από μια σειρά φωτογραφικών ευκαιριών, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 2 από τις νεόδμητες γέφυρες στον Άλιμο και στο Παλαιό Φάληρο από τις 17 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται επίσης από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Μυλωνά και την Πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που θα προβληθούν μέσω της πρωτοβουλίας είναι:

1) Κατασκευή 6 πεζογεφυρών

Το έργο αφορά στην κατασκευή έξι (6) πεζογεφυρών σε θέσεις οδικών αξόνων του Λεκανοπεδίου Αττικής στις οποίες η διάβαση πεζών κρίθηκε μη ασφαλής, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των πεζών. Οι γέφυρες είναι:

Ολοκληρωμένες:
Λεωφόρος Α. Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος
Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής Αγίας Παρασκευής
Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο

Σε εξέλιξη:
Λεωφόρος Αθηνών - Εκπαιδευτήρια Προβατά Χαϊδαρίου
Λεωφόρος Ε. Αθηνών-Παλατάκη, Χαϊδάρι
Λεωφόρος Φ. Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, ύψους 6.509.486 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. (κατά 80%) και την εθνική συνεισφορά (κατά 20%).

2) Προμήθεια εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού της πυροσβεστικής, για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Τα υπό προμήθεια οχήματα χρησιμοποιούνται από την Πυροσβεστική με κύριο έργο την περιπολία δασικών περιοχών, την άμεση καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών και δασοπυρόσβεση σε εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος και δυσπρόσιτες περιοχές. Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιστάσεις με ευθύνη του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως η κατάσβεση πυρκαγιών σε βιομηχανικές περιοχές και η διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν, σε πολυώροφα κτίρια.

Το έργο αφορά την προμήθεια εκσυγχρονισμένου εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Αναλυτικά πρόκειται για προμήθεια 3 τύπων οχημάτων:

1) είκοσι (21) Υδροφόρα ελαφρού τύπου, 4Χ4, 500 λίτρα νερού, με αυτόνομη πυροσβεστική μονάδα.
2) δώδεκα (12) υδροφόρα φορτηγά, 4x4.
3) δύο (2) Ειδικά θωρακισμένα πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα με καλάθι ωφέλιμου φορτίου 400 κιλών, εκτοξευτήρα τηλεχειρισμού και σκάλα διάσωσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, ύψους 4.845.483 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. (κατά 80%) και την εθνική συνεισφορά (κατά 20%).

3) Κέντρο Υγείας Κερατσινίου

Το έργο περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Πρόκειται για ένα νέο ισόγειο κτίριο εμβαδού περίπου 1.200 m² με υπόγειο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια - εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού και λοιπού εξοπλισμού ώστε το έργο να τεθεί σε λειτουργία.

Το έργο υποστηρίζει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για να εξυπηρετήσει περίπου 91.000 κατοίκους, και ανακουφίζει τα γειτονικά περιφερειακά νοσοκομεία. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως πρόληψη, διάγνωση - θεραπεία, και αποκατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον νομικό πλαίσιο καθώς και την ιστορική του εξέλιξη, τις οργανωτικές και λειτουργικές δομές των υπηρεσιών υγείας.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, ύψους 3.337.742, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. (κατά 80%) και την εθνική συνεισφορά (κατά 20%).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά «Μέσα από αυτή την πανευρωπαϊκή καμπάνια, οι πολίτες της Αττικής έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κομβικά έργα που κάνουν την καθημερινότητα όλων μας πιο ποιοτική, πιο ανθρώπινη και ασφαλή. Έργα που αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα των προνομίων που απολαμβάνουμε ως μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας – και μάλιστα σε εποχές που η σταθερότητα και η ασφάλεια απειλούνται διαρκώς. Με ποσοστό απορροφητικότητας κοινοτικών πόρων που ξεπερνά το 86%, στην Περιφέρεια Αττικής υλοποιούνται σήμερα έργα με συνολική δαπάνη 1,75 δις ευρώ, που συμβάλλουν στη δημόσια υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι σταθερή μας δέσμευση να αξιοποιήσουμε με συστηματική δουλειά και το τελευταίο ευρώ του ΕΣΠΑ, για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης στην Αττική.»

Η Monika Hencsey, Διευθύντρια Προϋπολογισμού, Επικοινωνίας και Γενικών Υποθέσεων στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δήλωση της αναφέρει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που δείχνουμε ότι υπάρχει μια διάσταση της ΕΕ στις τοπικές λύσεις και οι κοινές υλοποιήσεις αυτού του είδους κάνουν τη διαφορά. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επικοινωνιακής προσπάθειας της ΕΕ, την οποία έχουμε αναπτύξει από το 2018 σε στενή συνεργασία με περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές περιφέρειες μέχρι σήμερα. Σε κάθε περιοχή, αφηγούμαστε την τοπική ιστορία ιδιαίτερης σημασίας για τις περιφερειακές κοινότητες που αποτελούν εγγενές μέρος της καθημερινής τους ζωής. Τέλος, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, είμαστε πολύ περήφανοι που ενώνουμε τις προσπάθειες με την Περιφέρεια Αττικής για να γίνουν ενέργειες και να κάνουμε γνωστή την πρωτοβουλία σε όλο τον πληθυσμό.»

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού, η οποία είναι η πρωταγωνίστρια σε βίντεο που υποστηρίζει την πρωτοβουυλία και δηλώνει: «Χαίρομαι που συνεισφέρω στην ενημέρωση των πολιτών για το πως η Ευρώπη είναι παρούσα στην Αττική. Σε μια Αττική που συνεχώς αλλάζει, τα καινούρια έργα που θα προβληθούν μέσα από την πρωτοβουλία, έχουν σα στόχο να βελτιώσουν την κάθε μας μέρα. Χάρη στη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η δική μας Αττική, βήμα βήμα αλλάζει.»

Η «Ευρώπη στην περιοχή μου» είναι μια πρωτοβουλία επικοινωνίας που δημιουργήθηκε από κοινού και στοχεύει να παρουσιάσει τη δράση της ΕΕ για τις Περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη. Μαζί με τις Περιφέρειες εταίρους και τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, δημιουργούμε εργαλεία και ευκαιρίες επικοινωνίας με τους πολίτες και να δείξουμε τι είναι δυνατό κοντά τους χάρη στις προσπάθειες συγχρηματοδότησης μεταξύ της ΕΕ και των Περιφερειών τους.

Η πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» διεξάγεται στην περιοχή της Αττικής για ένα μήνα μέσω καναλιών μέσων ενημέρωσης, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων και άλλων ειδικών μέσων επικοινωνίας και προβολής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:02

Ιράν: Ακόμη ένας αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στα νοτιοανατολικά της χώρας

13:56

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 35 νεκροί από τη χθεσινή επίθεση καμικάζι σε κέντρο εκπαίδευσης στην Καμπούλ

13:52

Κουτσούμπας: Αναγκαία όσο ποτέ η λαϊκή παρέμβαση, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

13:47

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

13:37

Ντερ Λάιεν για IGB: Σήμερα ξεκινάει μια νέα εποχή για τη Βουλγαρία και τη ΝΑ Ευρώπη

13:28

Τουρκία: Η Άγκυρα απορρίπτει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα

13:22

Ν. Αναστασιάδης: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας

13:19

Πέλλα: Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε 33 απάτες σε όλη την Ελλάδα, έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

13:15

Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ρωσικά στρατεύματα στη Λιμάν

13:08

Twitter: Οι χρήστες του είναι περιχαρακωμένοι στις πολιτικές προτιμήσεις τους και στην πόλωση

13:00

Ακίνητα: «Χάνει στροφές» το πρόγραμμα «Golden Visa» - Η εγχώρια οπτική και το μοντέλο Πορτογαλίας

12:55

Ο Ίλον Μασκ παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus στη Μέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της Tesla

12:50

Δένδιας: Είμαστε πάντα στο πλευρό της Κύπρου για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής

12:43

Ζαχαράκη: Αποδεικνύεται στην πράξη η δυναμική του Αθλητικού Τουρισμού

12:35

Νικαράγουα: Η χώρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία

12:30

Παναγιωτόπουλος: Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπ. Άμυνας

12:26

Λετονία: Οι Λετονοί ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές, φαβορί οι κεντρώοι

12:20

Μιχαηλίδου: Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα

12:16

Ν. Κορέα: Συντριπτική απάντηση αν η Β. Κορέα προχωρήσει χρήση πυρηνικών

12:08

Βρετανία: Παραλύει σήμερα το σιδηροδρομικό δίκτυο λόγω 24ωρης απεργίας

12:02

Μητσοτάκης: Ανάγκη να υιοθετηθεί από την ΕΕ η πρόταση 15 χωρών μελών για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

11:55

Ουκρανία: Ο γενικός διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια συνελήφθη από ρωσική περίπολο

11:46

Aρχίζει τη Δευτέρα το διήμερο συνέδριο του e-kyklos

11:42

Meteo: Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αναμένονται στην χώρα

11:36

NASA: Τον Νοέμβριο η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της Artemis 1 για την Σελήνη

11:25

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το ν/σ για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

11:18

Βόρεια Κορέα: Δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ

11:11

Μητσοτάκης- Αλίεφ: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια και τροφοδοσία των Βαλκανίων και της Ευρώπης

10:59

Φυσικό αέριο: Στο τραπέζι η καθιέρωση ενός νέου δείκτη τιμών στην Ευρώπη

10:52

Πρέσβης Σαουδικής Αραβίας: Οι σχέσεις με την Ελλάδα έχουν κάνει διαδοχικά άλματα σε σύντομο χρονικό διάστημα