Χωρίς υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού η είσοδος των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών στον Καναδά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού η είσοδος των πλήρως εμβολιασμένων ταξιδιωτών στον Καναδά
Άρση του υποχρεωτικού τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Ο Καναδάς θα άρει τα υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στη χώρα, αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου, σύμφωνα με αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη, τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τους ταξιδιώτες σε όλα τα μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί επειδή δεν έχουν γίνει ακόμη οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωτικά για τους μερικώς εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες.

Μερική χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Καθώς οι επιπτώσεις του κύματος της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού εξασθενούν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά έχει υιοθετήσει μια προσεκτική προσέγγιση αναφορικά με τη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σύγκριση με ορισμένες περιφερειακές κυβερνήσεις.

Το Οντάριο, η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταργήσει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19 μέχρι τα τέλη Απριλίου, επικαλούμενη τη μειωμένη απειλή της πανδημίας. Άλλες επαρχίες, όπως η Αλμπέρτα και το Κεμπέκ, έχουν επίσης ανακοινώσει χαλάρωση των περιορισμών.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να δώσει «ανάσα» στις αεροπορικές εταιρείες του Καναδά που έβλεπαν μία αύξηση στα ανοιξιάτικα ταξίδια μετά την ύφεση που προηγήθηκε λόγω της έξαρσης των μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί με «φόντο» την αύξηση των κρουσμάτων

Έρευνα: Σπάνια η μετάδοση του κορονοϊού από τη μητέρα στο μωρό πριν ή μετά τη γέννα

Μπουρλά: Απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider