ΔΝΤ: Δεν είναι πλέον απίθανη η χρεοκοπία της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Δεν είναι πλέον απίθανη η χρεοκοπία της Ρωσίας
Πάντως δεν θα αποτελέσει έναυσμα για παγκόσμια οικονομική κρίση αναφέρει η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η Ρωσία μπορεί να χρεοκοπήσει, στον απόηχο των πρωτοφανών κυρώσεων για την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα πυροδοτούσε παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε την Κυριακή η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε στο πρόγραμμα «Face the Nation» του CBS ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δημοκρατίες είχαν ήδη «σοβαρό» αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν βαθιά ύφεση στη Ρωσία φέτος.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, ο πόλεμος και οι κυρώσεις θα έχουν επίσης σημαντικές δευτερογενείς επιπτώσεις σε γειτονικές χώρες που εξαρτώνται για τον ενεργειακό εφοδιασμό τους από την Ρωσία.

Οι κυρώσεις περιόρισαν επίσης τη δυνατότητα της Ρωσίας να έχει πρόσβαση στους πόρους της και να εξυπηρετεί τα χρέη της, πράγμα που σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θεωρείται πλέον «απίθανη», είπε η Γκεοργκίεβα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider