Πολωνία: Δεν είναι δυνατή η μεταφορά Mig 29 στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολωνία: Δεν είναι δυνατή η μεταφορά Mig 29 στην Ουκρανία
Ο Πολωνός πρωθυπουργός ανέφερε ότι θεωρεί πιθανή τη χρήση χημικών όπλων από πλευράς της Ρωσίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Αντρέι Ντούντα απέκλεισε την πιθανότητα μεταφοράς πολωνικών πολεμικών αεροσκαφών Mig 29 στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας στο BBC, ο Ντούντα ανέφερε ότι λόγω των υποχρεώσεων που έχει η χώρα του έναντι της Συμμαχίας δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά καθώς μια τέτοια κίνηση θα έφερνε το ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση.

Όπως ανέφερε η μεταφορά των αεροσκαφών ή προσπάθεια υπεράσπισης του ουκρανικού εναερίου χώρου θα οδηγούσε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία και σε έναν Τρίτο παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ανέφερε ότι πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται «σε πολύ δύσκολη θέση». Τόνισε ότι σε πολιτικό επίπεδο «ήδη έχει χάσει τον πόλεμο και δεν νικά ούτε στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που ο Πούτιν χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής, αυτό θα «αλλάξει το παιχνίδι». Όπως ανέφερε, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την αντίδραση του, καθώς η κατάσταση δεν έχει αρχίσει να γίνεται σοβαρή μόνο για την Ευρώπη ή την περιοχή μας, αλλά για όλον τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider