Πόλεμος στην Ουκρανία:Τους 10 έφτασαν οι νεκροί ομογενείς μετά από νέα ρωσικά χτυπήματα στο χωριό Σαρτανά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία:Τους 10 έφτασαν οι νεκροί ομογενείς μετά από νέα ρωσικά χτυπήματα στο χωριό Σαρτανά
Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα. Για 3.500 νεκρούς ή τραυματίες Ρώσους στρατιώτες κάνει λόγο η πλευρά της Ουκρανίας. Εντολή να διευρύνουν την επίθεση προς πάσα κατεύθυνση έλαβαν οι ρωσικές μονάδες. Τραυματίστηκαν Δανοί δημοσιογράφοι στην ανατολική Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:33

Τους 10 έφτασαν οι Έλληνες ομογενείς που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στο συγκεκριμένο χωριό σε έξι. Όπως αναφέρεται: «Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρεται σε νέα ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τις καταδικάζει απερίφραστα και καλεί «τη Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων», ανέφερε πριν την νέα τραγική εξέλιξη σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ .

Νωρίτερα, στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, σκοτώθηκαν δυο Έλληνες ομογενείς, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι έξι, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού».

«Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή της προστίθεται επίσης: «Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο. Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Η Ρωσία συνεχίζει την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από κάθε κατεύθυνση

Ο ρωσικός στρατός έλαβε σήμερα τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις, παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή, καθώς η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.

«Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Επίσης, επανέλαβε ότι ο ρωσικός στρατός δεν πλήττει κατοικημένες περιοχές, αλλά δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν κατοικίες να έχουν πληγεί από πυρά σε όλη τη χώρα.

Κατηγορώντας τις ουκρανικές αρχές ότι «εμπλέκουν τον άμαχο πληθυσμό» καθώς «μοιράζουν με τρόπο ανεξέλεγκτο» όπλα, ο Ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αυτό «θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ατυχήματα και σε απώλειες».

Τραυματίστηκαν Δανοί δημοσιογράφοι

Ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος της δανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Ekstra-Bladet πυροβολήθηκαν και τραυματίσθηκαν σήμερα ενώ έκαναν ρεπορτάζ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος Στέφαν Βάιχερτ και ο φωτογράφος Εμίλ Φίλτενμποργκ Μίκελσεν δέχθηκαν πυρά ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην πόλη Οχτίρκα, περίπου 90 χλμ. βορειοδυτικά του Χαρκίβ, σύμφωνα με την Ekstra-Bladet.

«Το περιστατικό μας θυμίζει με άσχημο τρόπο τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι στην Ουκρανία για να τεκμηριώσουν τη φρίκη του πολέμου», έγραψε στο Twitter ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια και στοχεύουν με τις ρουκέτες τους την τοποθεσία, δήλωσε σήμερα ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει τον κατεστραμμένο σταθμό του Τσερνόμπιλ σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Κιέβου.

Πυρά σκότωσαν 19 αμάχους στο Ντονέτσκ

Πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν 19 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 73 σήμερα στην περιοχή του Νονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο την περιφερειακή κυβέρνηση. «Στις 26 Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα ρωσικού βομβαρδισμού, 19 άμαχοι σκοτώθηκαν, 73 άνθρωποι τραυματίσθηκαν», ανέφερε ο Πάβελ Κιριλένκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού υπ. Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει σε απόσταση 30 χλμ από την ουκρανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η Ουκρανία ανέφερε νωρίτερα επίθεση σε στρατιωτική βάση κοντά στο κέντρο της πόλης η οποία όπως είπε αποκρούστηκε.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ζελένσκι: Έχουμε τον έλεγχο του Κιέβου

Σε ενημέρωση Τύπου προέβη το πρωί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι η χώρα του θα θριαμβεύσει έναντι των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως δήλωσε, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο του Κιέβου και «κομβικών σημείων γύρω από την πόλη». Συμπλήρωσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα κερδίσει, ενώ άσκησε κριτική σε αυτούς που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

Μάλιστα στο τελευταίο μέρος της ενημέρωσής του ανέφερε:« Παρακαλώ σταματήστε αυτούς που ψεύδονται ή προσπαθούν να πουν ψέματα σε εσάς, σε όλους μας. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Μπορούμε να ζήσουμε όλοι μας ειρηνικά, παγκόσμια ως άνθρωποι».

Παράλληλα απεύθυνε έκκληση τόσο στις ένοπλες δυνάμεις, όσο και στον ουκρανικό λαό να συνεχίσει τη μάχη, συμπληρώνοντας «θα νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία».

Όπως ανέφερε, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκρούσει με επιτυχία τις εχθρικές επιθέσεις και πρόσθεσε ότι υπερασπίζονται τη γη τους και το μέλλον των παιδιών τους.

«Οι κατακτητές θέλουν να εγκαταστήσουν μια κυβέρνηση από μαριονέτες στην πρωτεύουσα. Δεν τα κατάφεραν. Η μάχη λαμβάνει τόπο στους δρόμους μας. Χτυπούν κατοικημένες περιοχές και προσπαθούν να καταστρέψουν τις ενεργειακές υποδομές. Όλοι πρέπει να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτή την κατοχή», ανέφερε.

Επανέλαβε, ότι οι Ουκρανοί αξίζουν να γίνουν μέλη της ΕΕ και μια τέτοια κίνηση θα ήταν ένδειξη υποστήριξης της Ουκρανίας.

Τέλος κάλεσε τους Ουκρανούς τόσο να καταστρέψουν τους εισβολείς αν μπορούν, αλλά και όσοι μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα. «Οποιοσδήποτε υπερασπίζεται την Ουκρανία είναι ένας ήρωας, ανέφερε χαρακτηριστικά».

Το Κίεβο αυστηροποιεί τους όρους της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως εχθρός.

"Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού", ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Περίπου 100.000 Ουκρανοί έχουν εισέλθει στην Πολωνία

Εκατό χιλιάδες Ουκρανοί διέσχισαν τα σύνορα της Πολωνίας μετά τη ρωσική επίθεση, που ξεκίνησε την Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Σεφερνάκερ.

«Μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και έως σήμερα, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, 100.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα, ερχόμενοι από την Ουκρανία στην Πολωνία», δήλωσε ο Σεφερνάκερ σε δημοσιογράφους, από το μεθοριακό φυλάκιο της Μεντίκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 90% των προσφύγων πήγαν ή πάνε στην Πολωνία σε φίλους ή σε γονείς, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρονται σε εννέα κέντρα υποδοχής που έχουν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα.

Εκεί τους προσφέρεται φαγητό, ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ένα μέρος να ξεκουραστούν και πληροφορίες σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Ο επικεφαλής των συνοριοφυλάκων της Πολωνίας Τόμας Πράγκα διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης τύπου ότι μονάχα χθες σχεδόν 50.000 Ουκρανοί έφθασαν στην Πολωνία.

Στα 30 χλμ. από το Κίεβο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα πως ο όγκος των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο βρίσκεται τώρα 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

"Η Ρωσία δεν έχει ακόμη πάρει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας, η οποία περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας", σημειώνεται σε μια ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Η Ρωσία κατέλαβε τη Μελίτοπολ

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και εκτοξευόμενους από πλοία πυραύλους κρουζ προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ρωσικά στρατεύματα έπληξαν εκατοντάδες στόχους στρατιωτικών υποδομών και κατέστρεψαν αρκετά αεροσκάφη και δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και οχήματα πυροβολικού.

Μάχες κοντά στις πόλεις Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό

Μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

"Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. "Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί".

Σφοδρά πυρά στα περίχωρα του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας

Σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν τις πρώτες ώρες σήμερα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος είπε ότι ανέμενε πως ο ρωσικός στρατός θα επιτίθετο στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Φωτογραφίες δείχνουν φωτιά στο σημείο, ενώ σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυρά όπλων.

Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Μάχες αναφέρονται ακόμη στον βόρειο τομέα Όντολον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.

Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι Σεργκίι Νικιφόροφ δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, πως η ηγεσία του Κιέβου είναι σε επαφή με τη Μόσχα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή συνομιλιών, όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ουκρανία απέρριψε αρχικά τις συνομιλίες και ανέβαλε τη λήψη απόφασης μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία είχε αποδεχθεί προηγουμένως την πρόταση του Ζελένσκι για συνομιλίες, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να τη χαρακτηρίζει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ρωσία θεωρεί πως η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ θα ήταν ο ιδανικός τόπος συνάντησης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πέτερ Σιγιάτρο πρότεινε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στη χώρα του. Αμφότερες οι πλευρές έλαβαν πρόσκληση και διαμήνυσαν ότι εξετάζουν την πρόταση, δήλωσε εκπρόσωπος στη Βουδαπέστη.

Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο, υποστηρίζει ο Ζελένσκι

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του αργά το βράδυ της Παρασκευής, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υπογραμμίζοντας ότι η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες και εκτιμώντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άμεσα να καταλάβουν το Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να πω πολύ ειλικρινά: αυτή η νύχτα θα είναι πιο δύσκολη από την ημέρα. Πολλές πόλεις μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, οι άνδρες και οι γυναίκες στο Ντονμπάς, οι πόλεις της νότιας Ουκρανίας. Ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο - δεν μπορείς να χάσεις την πρωτεύουσα! Σε όλα τα μέτωπα αυτήν τη νύχτα, ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του για να κάμψει την αντίστασή μας - ποταπά, σκληρά και απάνθρωπα. Απόψε θα εισβάλουν!»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σε εξέλιξη είναι επίσης ο αγώνας στο διπλωματικό μέτωπο.

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί νεκροί

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών.

Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός των ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο - Πάνω από 200 πύραυλοι σε ουκρανικούς στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider