Ουκρανία: Ρίψεις όλμων και διαδοχικές παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ντονμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ρίψεις όλμων και διαδοχικές παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ντονμπάς
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ήχος από οβίδες πυροβολικού ακούστηκε σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα, ένα χωριό στην επαρχία αυτή της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αντάρτες στα ανατολικά ότι έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Παράλληλα παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, δήλωσε διπλωματική πηγή.

Νωρίτερα οι αντάρτες είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Επικεφαλής Defence Intelligence: Η Μόσχα ενισχύει τα στρατεύματά της στα ουκρανικά σύνορα

Η Ρωσία εξακολουθεί να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Μόσχας για απόσυρση στρατευμάτων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας.

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι η Ρωσία έχει αποσύρει δυνάμεις από τα σύνορα της Ουκρανίας» δήλωσε ο Τζιμ Χόκενχαλ σε μία σπάνια δημόσια τοποθέτηση.

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της, η Ρωσία εξακολουθεί να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητές της κοντά στην Ουκρανία» τόνισε, κάνοντας λόγο για επιπλέον «τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα και κινητή νοσοκομειακή μονάδα» που εθεάθησαν να κινούνται προς τα ουκρανικά σύνορα. «Η Ρωσία έχει στρατιωτικές δυνάμεις έτοιμες για να επιχειρήσει εισβολή στην Ουκρανία», προειδοποίησε.

Λ. Οίκος: Επιπλέον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα

Η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον «7.000 στρατιωτικούς», ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν εκεί χθες Τετάρτη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε στο ότι η Μόσχα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξαγάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία και πρόσθεσε: «η Ρωσία λέει πως θέλει να βρεθεί διπλωματική λύση, αλλά οι πράξεις της υποδεικνύουν το αντίθετο».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ υποστήριξε πως η Συμμαχία διαθέτει αποδείξεις μέσω δορυφορικών εικόνων ότι η Ρωσία δεν αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λ. Οίκος: Επιπλέον 7.000 Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα - Η Μόσχα λέει ψέματα

Ρωσία: Στη δημοσιότητα νέα βίντεο από την αποχώρηση στρατευμάτων μετά το πέρας γυμνασίων

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν ενδέχεται να παρατείνει την κρίση στην Ουκρανία για μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider