ΗΠΑ: 100 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να στοιχηματίσουν νόμιμα στο Super Bowl

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 100 εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να στοιχηματίσουν νόμιμα στο Super Bowl
Αυτό περιλαμβάνει και το Super Bowl που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου. 

Από τον Μάιο του 2018 ο «στοιχηματισμός» σε αθλητικά παιχνίδια έχει αρχίσει να νομιμοποιείται σε περισσότερες από 20 πολιτείς των ΗΠΑ και περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να στοιχηματίσουν στην αγαπημένη τους ομάδα.

Αυτό περιλαμβάνει και το Super Bowl που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Όμως το στοίχημα δεν αφορά «απλά» ποια ομάδα θα κερδίσει ή με πόσους πόντους διαφορά. Πληθώρα εφαρμογών, όπως είναι η DraftKings και FanDuel επιτρέπουν σε θεατές του Bowl να στοιχηματίσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε ζητήματα όπως το αν πετύχει η πάσα ενός αθλητή ή το τι χρώμα θα έχει το αναψυκτικό που θα... χυθεί στο τέλος του αγώνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στοιχήματα μέσα από εφαρμογές

Ο στοιχηματισμός μέσα από εφαρμογές βρίσκεται σε άνοδο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, από τις 8 Ιανουαρίου, οι εταιρείες που διαθέτουν εφαρμογές για στοιχήματα έχουν καταγράψει 1,5 εκατ. λογαριασμούς, από 1,1 εκατ. χρήστες και σχεδόν το 90% από αυτούς είναι χρήστες που δεν είχαν σχέση στο παρελθόν με τον κλάδο των στοιχημάτων.

Ειδικά, για την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος NFL στο άθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, τα έσοδα από τα στοιχήματα αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων.

Μάλιστα, εκτιμάται πως θα λάβει περί τα 1 δισ. δολάρια το χρόνο από τις συμφωνίες της με τις εταιρείες αθλητικού στοιχηματισμού, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Όπως αναφέρεται, το NFL είσσε τα κέρδη του να μειώνονται κατά 4 δισ. δολάρια το 2020, στα 12 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω την περιορισμών στους θεατές των αγώνων εν μέσω πανδημίας.

Πέρυσι, αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. εκτίμησαν πως οι εφαρμογές διαδικτυακού στοιχηματισμού για τα αθλήματα στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις παραδοσιακές μορφές παρακολούθησης και να γίνουν η κύρια επιλογή των θεατών για να δουν τους αγώνες της επιλογής τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μια σουίτα στο Super Bowl Stadium για τους φαν του NFL

gazzetta
gazzetta reader insider insider