Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων προανήγγειλε ο Ντράγκι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων προανήγγειλε ο Ντράγκι
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η χώρα του θα προχωρήσει σε σταδιακή άρση απαγορεύσεων και περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία κορονοϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η χώρα του θα προχωρήσει σε σταδιακή άρση απαγορεύσεων και περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία κορονοϊού.

«Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση των διάφορων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Παρακολουθώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη λήξη των απαγορεύσεων που είναι ακόμη σε ισχύ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Τα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμούς είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θέλουμε η χώρα μας να ξανανοίξει, κυρίως για τους νέους μας», πρόσθεσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σήμερα, όπως γράφει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ακόμη και αν σε ορισμένες περιοχές σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων, δεν θα ισχύει πλέον κανένα είδος περιορισμών.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του θέλει να μειώσει σημαντικά την προσφυγή στην τηλεκπαίδευση και να απλουστεύσει το σύστημα τη καραντίνας για τους μαθητές.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι για όσους πολίτες έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και για όσους μολύνθηκαν μετά από δυο δόσεις εμβολίου, το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα έχει απεριόριστη διάρκεια.

Τα νέα περιστατικά κορονοϊού στη χώρα είναι 118.994, ενώ 395 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 964.521 διαγνωστικά τεστ, το 12,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.524 ασθενείς (25 λιγότεροι από χθες Τρίτη). Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.550, δηλαδή 323 λιγότεροι από χθες Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider