Η Ολλανδία θα μποϊκοτάρει διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Πεκίνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ολλανδία θα μποϊκοτάρει διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Πεκίνο
Την απόφασή της να μη στείλει επίσημη διπλωματική αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου λόγω των περιορισμών για τον COVID-19, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση

Την απόφασή της να μη στείλει επίσημη διπλωματική αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου λόγω των περιορισμών για τον COVID-19, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση την Παρασκευή δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της COVID-19 που είναι σε ισχύ στην Κίνα, θα υπήρχε η δυνατότητα μόνο για περιορισμένες διμερείς επαφές με την κινεζική πλευρά», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο Φριτς Κέμπερμαν, σημειώνοντας παράλληλα πως «η Ολλανδία εξακολουθεί να διατηρεί τις ανησυχίες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα σε σχέση με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως τονίζεται, η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ανακοινώσει το διπλωματικό μποϊκοτάζ της διοργάνωσης, διαμαρτυρόμενες για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, γεγονός που η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έχει αρνηθεί επανειλημμένα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Νίκος Παππάς ως Ευρωβουλευτής

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ενοίκια: Από την 1η Απριλίου 2026 οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider