Επίθεση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ - Εισαγγελική παρέμβαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ - Εισαγγελική παρέμβαση
«Η νέα αυτή άσκηση βίας τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου», αναφέρει ο Πρύτανης.

Τελευταία ενημέρωση 19:44

Εντολή ποινικής έρευνας από εισαγγελικό λειτουργό για την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου.

Η Εισαγγελική εντολή αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με την εντολή της Εισαγγελέως, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Νωρίς το απόγευμα, επίθεση από περίπου δέκα άτομα δέχθηκε μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) καθηγητής, την ώρα της παράδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα άτομα αυτά, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν ξαφνικά σε αμφιθέατρο, εξύβρισαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν, ενώ προκλήθηκε ένταση και με φοιτητές που προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν.

Ο καθηγητής πήγε μόνος του στον «Ευαγγελισμό», για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μπουραντώνης: «Η νέα αυτή άσκηση βίας τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου»

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση βίας, που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρης Μπουραντώνης, σχετικά με το τελευταίο συμβάν βιαιοπραγίας κατά καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). Πρόσθεσε δε, πως τα παραπάνω αποτελούνε δήλωση και του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Σήμερα το μεσημέρι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά, περιέγραψε ο κ. Μπουραντώνης, εισέβαλε «με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα, παρουσία φοιτητών και φοιτητριών που το παρακολουθούσαν».

Ανακοινώσεις που καταδικάζουν την επίθεση εξέδωσε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, τον ξυλοδαρμό του καθηγητή καταδίκασε και ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες και αποκρουστικές εικόνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση σε καθηγητή και φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

Οικονόμου για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο

gazzetta
gazzetta reader insider insider