Μπουρλά: Ο κορονοϊός δεν θα φύγει για μια δεκαετία - Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπουρλά: Ο κορονοϊός δεν θα φύγει για μια δεκαετία - Το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό
Μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs ο ισχυρός άνδρας της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά εκτίμησε ότι ο κορονοϊός θα παραμείνει τα επόμενα δέκα χρόνια.

Για τα επόμενα δέκα χρόνια αναμένεται να παραμείνει ο κορονοϊός Covid-19, όπως εκτίμησε ο ισχυρός άνδρας της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs.

Όπως επισήμανε, «ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», τονίζοντας ότι έχει γίνει παντού ενδημικός. Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι εν συνεχεία να υπάρξει ετήσιος εμβολιασμός, για να διατηρηθούν καλά τα επίπεδα ανοσίας.

«Αυτό αμφισβητείται σαφώς αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων που εγείρουν το ζήτημα της τέταρτης δόσης» ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά. Ο ίδιος ωστόσο, εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό, κάτι που όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Ο CEO της Pfizer εκτίμησε παράλληλα «ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Όμικρον εντός του χρονοδιαγράμματος, μέχρι τον Μάρτιο» και διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα μετάλλαξη στο μέλλον.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider