Ρουμανία: Διπλασιασμός των κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο μετά από τις γιορτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρουμανία: Διπλασιασμός των κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο μετά από τις γιορτές
«Θα δούμε πιθανόν μια ταχύτερη αύξηση των κρουσμάτων γύρω στις 15 Ιανουαρίου», είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σ' ένα 24ωρο υπερδιπλασιάσθηκε σήμερα στη Ρουμανία μετά τη χαλάρωση των περιορισμών στη διάρκεια των γιορτών και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι κατά το πέμπτο κύμα της πανδημίας μπορεί να καταγραφούν διπλάσια κρούσματα σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Η Ρουμανία είναι η δεύτερη λιγότερο εμβολιασμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πλήρως εμβολιασμένο μόλις το 40% του πληθυσμού.

Οι νέες μολύνσεις κατά τις προηγούμενες 24 ώρες έφθασαν τις 3.900, υπερδιπλάσιες από εκείνες της Δευτέρας, αλλά ακόμη μακριά από το ρεκόρ των 18.863 κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία. Σαράντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Καθώς οι μαθητές έχουν επιστρέψει στις τάξεις, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

«Θα δούμε πιθανόν μια ταχύτερη αύξηση των κρουσμάτων γύρω στις 15 Ιανουαρίου», είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.

«Μένει να δούμε πόσα κρούσματα θα έχουμε στο πέμπτο κύμα, υπολογίζουμε ότι θα διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων».

Κατά την κορύφωση του τέταρτου κύματος στα τέλη Οκτωβρίου και το Νοέμβριο, η Ρουμανία βρέθηκε στην κορυφή των παγκόσμιων καταλόγων με τους θανάτους από το νέο κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους. Μέχρι στιγμής η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 58.866 κατοίκους αυτής της χώρας που έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τον Οκτώβριο, οι ρουμάνοι γερουσιαστές απέρριψαν με μικρή πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο που απαιτούσε από το ιατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και αυτούς των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών να έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό για την Covid-19, μια πρόβλεψη που είχε στόχο την προώθηση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Έκτοτε ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει συζητήσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα απαιτεί το υγειονομικό πάσο από τους περισσότερους εργαζόμενους, όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το στείλει για έγκριση στο κοινοβούλιο.

Το Δεκέμβριο, διαδηλωτές υποστηριζόμενοι από ένα υπερεθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εισβάλουν δια της βίας στο κοινοβούλιο, σε μια απόπειρα να εμποδίσουν την έγκριση ενός τέτοιου νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider