«Απομακρύνεται» από τη δύση το φυσικό αέριο στον αγωγό «Γιαμάλ-Ευρώπη» για 14η ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Απομακρύνεται» από τη δύση το φυσικό αέριο στον αγωγό «Γιαμάλ-Ευρώπη» για 14η ημέρα
Ο όγκος του αερίου που κατευθύνεται ανατολικά έφθασε τα 5,9 εκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh/h) στον κόμβο του Μαλνόφ, στα σύνορα με την Πολωνία.

Αντίστροφα, με κατεύθυνση προς την Ανατολή από την Γερμανία προς την Πολωνία ρέει για 14η συνεχή ημέρα ο αγωγός φυσικού αερίου Γιαμάλ-Ευρώπη, ο οποίος συνήθως μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού διαχειριστή δικτύων Gascade ο όγκος του αερίου που κατευθύνεται ανατολικά έφθασε τα 5,9 εκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh/h) στον κόμβο του Μαλνόφ, στα σύνορα με την Πολωνία, δείχνουν τα στοιχεία, αμετάβλητος κατά τις 24 τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη αντιστοιχούν στο ένα έκτο των ετήσιων εξαγωγών της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

Η ρωσική Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα για εξαγωγή αερίου μέσω του αγωγού για σήμερα, δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοπρασιών.

Η εταιρεία έκλεισε χωρητικότητα 8,3 εκατομμυρίων kWh/h μέσω του αγωγού για τον Ιανουάριο σε δημοπρασία τον περασμένο μήνα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό φυσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να το διαθέτει στην αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή της ροής στον αγωγό Γιαμάλ-Ευρώπη, και την εκτόξευση των τιμών, στους γερμανούς εισαγωγείς.

Ο όγκος του ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται από την Ουκρανία προς την Σλοβακία μέσω του συνοριακού περάσματος Βέλκε Καπουσάνι έχει περαιτέρω μειωθεί σήμερα.

Ο προκαθορισμένος για σήμερα όγκος του φυσικού αερίου έπεσε στις 275.827 MWh, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, έναντι 375.740 MWh χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του σλοβακικού διαχειριστή δικτύων Eustream.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Αυξήσεις-ρεκόρ για φως και φυσικό αέριο το πρώτο τρίμηνο του 2022

Γεωργιάδης: Τον Δεκέμβριο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Φλώρινα

gazzetta
gazzetta reader insider insider