Ειδήσεις | Διεθνή
29-12-2021 | 18:31

Ρωσία: «Έτοιμος» για λειτουργία ο Nord Stream 2 - Θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου

Newsroom
Μοιράσου το
Ρωσία: «Έτοιμος» για λειτουργία ο Nord Stream 2 - Θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πλήρωση της με φυσικό αέριο έχει ολοκληρώσει η δεύτερη γραμμή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, που ξεκινάει από τη Ρωσία και καταλήγει στη Γερμανία και η γραμμή είναι έτοιμη για να αρχίσει εξαγωγές φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

«Σήμερα στις 12 .58 ώρα Μόσχας η Gazprom ολοκλήρωσε την πλήρωση με φυσικό αέριο της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Έτσι τώρα και η πρώτη και η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 βρίσκονται υπό πίεση και είναι πλήρως έτοιμες για να λειτουργήσουν» , δήλωσε ο Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι η Gazprom έχει τηρήσει όλες τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου και στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, καθώς και στην Ουκρανία, η οποία έχει διαμαρτυρηθεί για το έργο του αγωγού, θα δουν μειωμένες τιμές φυσικού αερίου, όταν ο αγωγός Nord Stream 2 τεθεί σε λειτουργία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «ακόμη και για την ίδια την Ουκρανία αυτό (η έναρξη λειτουργίας του Nord Stream-2) θα μειώσει τις τιμές», «επειδή έναν σημαντικό όγκο ρωσικού φυσικού αερίου τον αγοράζουν με βάση τις τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς».

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Nord Stream 2 είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αφού και η δεύτερα γραμμή του δίδυμου αγωγού έχει πληρωθεί με αέριο. Ο αγωγός περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Ο αγωγός Γιαμάλ δεν θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη ούτε την Τρίτη 28/12