ΗΠΑ: Ξεμένει από χρήματα η USAID για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ξεμένει από χρήματα η USAID για την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο
σημαία των ΗΠΑ
Η USAID συνεργάζεται με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικώ και στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά το 2021 σε χρηματοδοτήσεις άνω του 1,5 δισ. δολαρίων που διατέθηκαν από το Αμερικανό Σχέδιο Διάσωσης.

Ξεμένει από χρήματα η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), αναφορικά με την κάλυψη του κόστους της εκστρατείας της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον εμβολιασμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο το 2022, αναφέρει το POLITICO επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της ίδιας υπηρεσίας, που έχουν λάβει άμεση γνώση για το ζήτημα αυτό.

Η USAID που συνεργάζεται με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά το 2021 σε χρηματοδοτήσεις άνω του 1,5 δισ. δολαρίων που διατέθηκαν από το Αμερικανό Σχέδιο Διάσωσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μεταφορά αλλά και τη διανομή δόσεων εμβολίων κατά της COCID-19 σε διεθνές επίπεδο.

Η ίδια υπηρεσία είτε χρησιμοποίησε τα χρήματα είτε έχει δρομολογήσει τη διάθεσή τους για την κάλυψη αναγκών αρκετών μηνών μέσα στο 2022, προκειμένου να βοηθήσει αρκετές χώρες ώστε να προετοιμαστούν για να παραλάβουν αλλά και να διανέμουν τις δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η USAID δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ώστε να βοηθήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν για τη διανομή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων αμερικανικής παρασκευής προς χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι τα μέσα του 2022.

Στην πρώτη διάσκεψη της αμερικανικής κυβέρνησης για την COVID-19 με τη συμμετοχή εκπροσώπων ξένων χωρών που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, Αμερικανοί αξιωματούχοι έδωσαν έμφαση στις οικονομικές ανάγκες τουλάχιστον 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2022, προκειμένου να διασφαλιστεί η διανομή των προβλεπόμενων δόσεων εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η USAID είναι η κύρια υπηρεσία των ΗΠΑ που επιβλέπει τη διάθεση δόσεων εμβολίων στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την ισότιμη διανομή COVAX αλλά και σε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, η USAID βοηθάει χώρες που δεν έχουν ισχυρά συστήματα υγείας να προετοιμαστούν για την παραλαβή των εμβολίων αλλά και για την ταχεία διανομή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - CDC: Μειώνουν σε 5 ημέρες την καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς

gazzetta
gazzetta reader insider insider