Ειδήσεις | Διεθνή
27-12-2021 | 20:27

Exxon Mobil: Μειωμένη η παραγωγή στο 4ο μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ μετά από πυρκαγιά

Newsroom
Μοιράσου το
Exxon Mobil: Μειωμένη η παραγωγή στο 4ο μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ μετά από πυρκαγιά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μειωμένους ρυθμούς συνεχίζεται η διύλιση αργού πετρελαίου στην μονάδα διύλισης της Exxon Mobil στο Baytown του Τέξας, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίας τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το διυλιστήριό στην πόλη Baytown του Τέξας συνέχισε να λειτουργεί, με μειωμένους όμως ρυθμούς μετά από το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ υπογραμμίζεται πως η μονάδα όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά παραμένει κλειστή.

Όπως τονίζει η αμερικανική εταιρεία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Μονάδα Υδρολογικής Αποθείωσης 1 της εγκατάστασης, χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί η αιτία, ενώ συνεργεία της Exxon Mobil συνεχίζουν το άδειασμα των δεξαμενών ώστε να εξακριβωθεί η έκταση της ζημιάς και να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις που θα έχει στην παραγωγή.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εγκαταστάσεις της Exxon στο Baytown φιλοξενούν ένα χημικό εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο ολεφινών και το τέταρτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, με ικανότητα επεξεργασίας 560.500 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.