Φάουτσι: Θα δούμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάουτσι: Θα δούμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον
Δεν είναι η ώρα να «εφησυχάζουμε», προειδοποιεί ο Αμερικάνος επιδημιολόγος.

Τα κρούσματα του Covid-19 είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η παραλλαγή του Όμικρον εξαπλώνεται ταχέως σε όλο τον κόσμο, δήλωσε την Κυριακή ο Αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ Άντονι Φάουτσι, σύμφωνα με το CNBC.

«Κάθε μέρα (τα κρούσματα) ανεβαίνουν και ανεβαίνουν. Ο τελευταίος εβδομαδιαίος μέσος όρος ήταν περίπου 150.000 και πιθανότατα σύντομα θα είναι πολύ υψηλότερος», ανέφερε ο Φάουτσι στην εκπομπή «This Week» του ABC.

Από την Πέμπτη, πριν το Σαββατοκύριακο των διακοπών διαταράξει την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων Covid, οι ΗΠΑ είχαν αναφέρει περισσότερα από 51 εκατομμύρια συνολικά κρούσματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν επίσης τους 800.000 συνολικούς θανάτους από τη νόσο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πλέον η παραλλαγή Όμικρον οδηγεί το κύμα της πανδημίας, καθώς εδώ και μια εβδομάδα αποτελεί το κυρίαρχο στέλεχος των μολύνσεων στις ΗΠΑ.

Ενώ το στέλεχος έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, οι μελέτες αρχίζουν να δείχνουν ότι είναι λιγότερο σοβαρό όσον αφορά τις νοσηλείες. Ωστόσο, ο Φάουτσι τόνισε ότι τώρα δεν είναι η ώρα να «εφησυχάζουμε».

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για εκείνους που ανήκουν σε αυτό το μη εμβολιασμένο τμήμα του πληθυσμού. Αυτοί είναι οι πιο ευάλωτοι, όταν έχετε έναν ιό που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να προσεγγίζει τους ανθρώπους και να τους μολύνει όπως είναι η παραλλαγή Όμικρον»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος επιδημιολόγος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φάουτσι: Τα μεγάλα πάρτι δεν είναι ασφαλή ακόμη και για τους εμβολιασμένους

Φάουτσι: Το στέλεχος Όμικρον σαρώνει όλο τον κόσμο - Έκκληση για περισσότερους εμβολιασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider