Βρετανία: Το ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Το ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ
Η βασίλισσα ομολόγησε ότι ο επί 73 χρόνια σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος «της λείπει».

Το πονηρό του βλέμμα, το ζεστό του γέλιο, η δέσμευσή του για το περιβάλλον...η βασίλισσα Ελισάβετ ομολόγησε σήμερα σε ένα ασυνήθιστα προσωπικού χαρακτήρα χριστουγεννιάτικο μήνυμα ότι ο επί 73 χρόνια σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος «της λείπει».

«Αν και για πολλούς ανθρώπους είναι περίοδος μεγάλης ευτυχίας και χαράς, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα για εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτήν την χρονιά, κατανοώ ιδιαιτέρως γιατί».

Στο μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε στο κάστρο του Γουίνδσορ, η βασίλισσα εμφανίζεται με κόκκινο φόρεμα, καθισμένη σε γραφείο δίπλα σε μία φωτογραφία της με τον Φίλιππο όπου κοιτάζονται χαμογελαστοί, τραβηγμένη το 2007 με την ευκαιρία της 60ής αδαμάντινης επετείου του γάμου τους. Φοράει την ίδια καρφίτσα από ζαφείρια που φορούσε και στον μήνα του μέλιτος το 1947.

Αναφερόμενη με τρυφερότητα στον Φίλιππο, μίλησε για το αίσθημα του καθήκοντος που τον διέκρινε, την πνευματική περιέργεια και την ικανότητά του να διασκεδάζει κάθε κατάσταση. «Η πονηρή και ερωτηματική λάμψη στα μάτια του ήταν τόσο φωτεινή στο τέλος, όσο και όταν τον αντίκρυσα για πρώτη φορά».

«Αν και μου λείπει, και λείπει και στην οικογένειά μου, ξέρω ότι θα ήθελε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα», είπε η βασίλισσα Ελισάβετ επιμένοντας στην «χαρά της γιορτής», παρά το «ζεστό γέλιο που μας λείπει».

Αναφερόμενη στην συνέχιση των παραδόσεων και των αξιών, η βασίλισσα αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος, επαινώντας το έργο του Φίλιππου προς αυτήν την κατεύθυνση που συνεχίσθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της Ουίλιαμ, που συμμετείχαν στην διάσκεψη για το Κλίμα COP26.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έκανε καμία αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν, αν και εξέφρασε την χαρά της για την γέννηση τεσσάρων παιδιών στην βασιλική οικογένεια το 2021, ανάμεσά τους και η Λίλιμπετ, δεύτερο παιδί του ζεύγους.

Η βασίλισσα αναφέρθηκε στα μεγάλα ραντεβού του 2022, ανάμεσά τους οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας το επόμενο καλοκαίρι και οι εορτασμοί του πλατινένιου ιωβηλαίου, των 70 χρόνων της στο θρόνο (6 Φεβρουαρίου 1952).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider