Ειδήσεις | Ελλάδα
24-12-2021 | 17:07

Κορονοϊός: Επιπλέον ενισχύσεις από τον ιδιωτικό τομέα στο ΕΣΥ

Newsroom
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Επιπλέον ενισχύσεις από τον ιδιωτικό τομέα στο ΕΣΥ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τριακόσιες επιπλέον κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό θέτει ο ιδιωτικός τομέας στη διάθεση του ΕΣΥ από το νέο έτος, μετά από συμφωνία των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

Η συμφωνία θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και οι κλίνες θα παραχωρηθούν σε περίπτωση που η πίεση στα νοσοκομεία το απαιτήσει.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών εμφανίστηκαν ανοιχτοί και για τη διάθεση γιατρών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, ανάλογα με τις εξελίξεις της επιδημίας στη χώρα.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και -παρόλο που τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να αυξάνει τις νοσηλείες- υπάρχει έντονη ανησυχία για αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας, ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

«Αυτή την στιγμή δεν έχουμε στα χέρια μας μοντέλα που προβλέπουν αύξηση νοσηλειών. Δεν το έχουμε δει σε κανένα σύστημα, σε καμία χώρα.  Αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Δεν υπάρχει χώρα που πιέζεται από την Όμικρον στα νοσοκομεία. Και εμείς είμαστε αρκετά πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες, όσον αφορά την αύξηση. 

«Χτες τα μοντέλα του Imperial- ενώ την προηγούμενη βδομάδα έλεγαν ότι, μάλλον, δεν βλέπουμε διαφορά στην νοσηρότητα- βρήκαν σημαντική διαφορά στην νοσηρότητα», ανέφερε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης, ο καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν αποτελεί λόγο για εφησυχασμό, ούτε σημαίνει ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, «θα κολλήσουν Όμικρον και θα το περάσουν στο πόδι» και προέτρεψε τους πολίτες να «τρέξουν» να εμβολιαστούν. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονικη: Αυξάνεται το ιικό φορτίο κι η παρουσία της 'Ομικρον στα λύματα της πόλης

Κορονοϊός: «Φρένο» στη μείωση των κρουσμάτων –Αντίστροφη μέτρηση για την επικράτηση της Όμικρον