ΗΠΑ: Κυρίαρχο στέλεχος η Όμικρον - Εντοπίζεται στο 73% των νέων κρουσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κυρίαρχο στέλεχος η Όμικρον - Εντοπίζεται στο 73% των νέων κρουσμάτων
Η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή omicron είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος Covid στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 73% των περιπτώσεων αλληλουχίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος Covid στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 73% των νέων κρουσμάτων , σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η Όμικρον έχει εκτοπίσει την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή Δέλτα, η οποία σύμφωνα με το CDC αποτελεί πλέον μόλις το 26,6% των νέων κρουσμάτων περιπτώσεων αλληλουχίας για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Δεκεμβρίου. Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, η Δέλτα αποτελούσε το 87% των περιπτώσεων.

Το CDC είχε δημοσιεύσει προηγουμένως δεδομένα για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου, τα οποία έδειχναν ότι η παραλλαγή Όμικρον αντιπροσώπευε το 2,9% των περιπτώσεων, ωστόσο είχε αναθεωρήσει την εκτίμηση για αυτήν την περίοδο προς τα πάνω.

Ενώ η παραλλαγή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά μεταδοτική, πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με τη σοβαρότητα της ασθένειας που προκαλεί.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, το ποσοστό των κρουσμάτων της Όμικρον είναι υψηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό του 73%. Το CDC εκτιμά ότι αποτελεί περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων σε τμήματα των Βορειοδυτικών, Νοτίων, Νοτιοανατολικών και Βορειοανατολικών.

Σημειώνεται πως η παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική στα τέλη Νοεμβρίου και χαρακτηρίστηκε ως «παραλλαγή ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 26 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς έφτασε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ αν και η Καλιφόρνια ήταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ για να επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της Όμικρον την 1η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider