Ειδήσεις | Διεθνή
21-12-2021 | 17:03

Re-Open EU: Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία σε μία πλατφόρμα

Newsroom
Μοιράσου το
Re-Open EU: Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία σε μία πλατφόρμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η πλατφόρμα Re-open EU παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή ταξίδια σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενόψει των διακοπών, η πλατφόρμα αυτή παρέχει στους πολίτες πληροφορίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς, με στόχο την ασφαλή διασυνοριακή κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ, όπως ενημερώνει η Κομισιόν με δελτίο Τύπου της.

Ειδικότερα, το Re-open EU παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα μέτρα που ισχύουν, μεταξύ άλλων για την καραντίνα και τις απαιτήσεις διαγνωστικής εξέτασης των ταξιδιωτών, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID που θα σας βοηθήσει να ασκήσετε το δικαίωμά σας να κυκλοφορείτε ελεύθερα, καθώς και τις εφαρμογές κινητών για ιχνηλάτηση επαφών και αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως τα κράτη μέλη συμφώνησαν να αξιοποιήσουν το Re-open EU, ώστε να παράσχουν στο ευρύ κοινό σαφείς, πλήρεις και έγκαιρες πληροφορίες για οποιονδήποτε περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, τις ενδεχόμενες επιπλέον απαιτήσεις, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν για τους πολίτες που ταξιδεύουν από περιοχές κινδύνου, το συντομότερο δυνατόν πριν από την έναρξη ισχύος νέων μέτρων. Το Re-Open EU λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020 και είναι προσβάσιμο μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής για κινητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.