Ειδήσεις | Διεθνή
21-12-2021 | 16:11

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελληνικό καθεστώς στήριξης 20 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις τέχνης και ψυχαγωγίας

Newsroom
Μοιράσου το
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελληνικό καθεστώς στήριξης 20 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις τέχνης και ψυχαγωγίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τέχνης και της ψυχαγωγίας και οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η δημόσια στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη μέρους της απώλειας εσόδων από εισιτήρια, την οποία υπέστησαν οι εν λόγω επιχειρήσεις λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ειδικότερα, το μέτρο θα απευθύνεται σε εταιρείες που διαχειρίζονται θέατρα, κινηματογράφους και άλλους πολιτιστικούς χώρους, καθώς και σε διανομείς ταινιών που υπέστησαν μείωση του κύκλου εργασιών τους το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Σκοπός του καθεστώτος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να καλύψουν ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και μετά από αυτήν.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτει το προσωρινό πλαίσιο.

Ειδικότερα, η στήριξη: i) δεν θα υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία και ii) θα χορηγηθεί το αργότερο ως τις Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.