Κίνα: Απαγόρευση εισόδου σε τέσσερα μέλη της αμερικανικής επιτροπής για τη θρησκευτική ελευθερία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Απαγόρευση εισόδου σε τέσσερα μέλη της αμερικανικής επιτροπής για τη θρησκευτική ελευθερία
Παγώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία τους στην Κίνα και απαγορεύεται στους κινεζικούς θεσμούς και τους κινέζους πολίτες να έχουν συναλλαγές μαζί τους.

Την είσοδο τεσσάρων μελών μιας αμερικανικής επιτροπής για τη θρησκευτική ελευθερία, απαγόρευσε η Κίνα στην επικράτειά της, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν αυτό το μήνα σε πρόσωπα και οντότητες από την Κίνα αναφορικά με κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ.

Πρόκειται για μέλη της αμερικανικής Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

Παγώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία τους στην Κίνα και απαγορεύεται στους κινεζικούς θεσμούς και τους κινέζους πολίτες να έχουν συναλλαγές μαζί τους, δήλωσε ο Ζάο στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

Η USCIRF δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως οι κυρώσεις, που επέβαλαν στις 10 Δεκεμβρίου, ήταν σε απάντηση για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ της Κίνας, όπου Ουιγούροι και μέλη άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων φέρεται ότι υφίστανται κακομεταχείριση, κρατούνται αυθαιρέτως και υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία. Η Κίνα αρνείται παραβιάσεις στη Σιντζιάνγκ και υποστηρίζει πως οι πολιτικές της εκεί βοηθούν στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Η USCIRF είναι μια οντότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης η οποία αξιολογεί και προτείνει πολιτικές για χώρες όπου η θρησκευτική ελεύθερία πιστεύεται ότι κινδυνείει.

Η είσοδος στην Κίνα θα απαγορευτεί στην πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και δύο επιτρόπους της USCIRF, δήλωσε ο Ζάο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider