Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών πραγματοποίησε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της ΝΔ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών πραγματοποίησε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της ΝΔ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ
Οι εθελοντές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, εκπαιδεύτηκαν, έτσι ώστε να μπορούν να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών πραγματοποίησε χθες για τρίτη φορά εντός του 2021 η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της ΝΔ, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, παρουσία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι εθελοντές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, εκπαιδεύτηκαν, έτσι ώστε να μπορούν να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, καθώς η έγκαιρη παρέμβαση όταν ένας συνάνθρωπός μας κινδυνεύει, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη ζωή του».

Σε δηλώσεις της, η γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου σημείωσε :«Δυστυχώς, μόνον ένα μικρό ποσοστό των πολιτών γνωρίζει πρώτες βοήθειες στη χώρα μας. Αυτό ακριβώς αποτέλεσε τον λόγο που η ΝΔ ξεκίνησε από τον Ιούνιο να εκπαιδεύει τους εθελοντές και τα μέλη της στο πλαίσιο της νέας δράσης "Νοιάζομαι, μαθαίνω πρώτες βοήθειες", μίας σημαντικής πρωτοβουλίας, που θα ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας». Ευχαρίστησε, δε, το ΕΚΑΒ και τους εκπαιδευτές για την παρουσία τους και για την πολύτιμη καθημερινή τους προσφορά.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βεβαίως, δεν θα μπορούσε να είναι αμέτοχη. Το γεγονός πως οι πρώτες βοήθειες έχουν εισαχθεί ως μάθημα στα σχολεία, ενώ παράλληλα, ο ΦΠΑ των απινιδωτών μειώθηκε στο 6% καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών, καταδεικνύουν την έμπρακτη συμμετοχή της σε αυτήν τη δράση ζωτικής σημασίας», προστίθεται στην ανακοίνωση. Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Μπρατάκος, ανακοίνωσε την εγκατάσταση απινιδωτή στο κτήριο των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές και τα μέλη που εκπαιδεύτηκαν απέκτησαν πιστοποιητικό εκμάθησης πρώτων βοηθειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider