Ειδήσεις | Διεθνή
15-12-2021 | 08:33

Νέες πολιτικές αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής ανακοίνωσε η Κίνα

Newsroom
Μοιράσου το
Νέες πολιτικές αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής ανακοίνωσε η Κίνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες, νέες πολιτικές για την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών προς την κατεύθυνση μιας ποιοτικής ανάπτυξης του αναφερόμενου τομέα.

Οι πολιτικές αυτές, καταρτίστηκαν από κοινού από την Η Κίνα θα κινητοποιηθεί για την ενεργειακή ασφάλεια, τη σταθεροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά και των τιμών των ασυσκεύαστων πρώτων υλών και το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής, με στόχο την απελευθέρωση μεγαλύτερης δυναμικής της αγοράς και της μεγαλύτερης ώθησης των επιχειρήσεων και των φορέων της αγοράς, σύμφωνα με μία ανακοίνωση στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της NDRC.

Η Κίνα θα κινητοποιηθεί για την ενεργειακή ασφάλεια, τη σταθεροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά και των τιμών των ασυσκεύαστων πρώτων υλών, όπως επίσης και για την ομαλή λειτουργία των βιομηχανικών αλυσίδων εφοδιασμού.

Η δυναμική της ζήτησης προϊόντων θα ενισχυθεί περισσότερο με την εφαρμογή μέτρων που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση μεγάλων προγραμμάτων, με την προώθηση του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων, με την καλλιέργεια νέων μορφών επιχειρηματικής δραστηριότητας και μοντέλων, αλλά και με την προώθηση του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων ξένου κεφαλαίου.

Το Πεκίνο θα επιταχύνει επίσης, την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στον βιομηχανικό τομέα, θα βελτιώσει τα συστήματα υλοποίησης της βιομηχανικής πολιτικής σε σημαντικές περιοχές, θα ενισχύσει την οικονομική υποστήριξη για τη βιομηχανική παραγωγή και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας.

Περισσότερες προσπάθειες θα γίνουν για τη μείωση των επιβαρύνσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος των αγορών, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 401,3 δισ. γουάν τα προσωπικά στεγαστικά δάνεια το Νοέμβριο