Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 401,3 δισ. γουάν τα προσωπικά στεγαστικά δάνεια το Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 401,3 δισ. γουάν τα προσωπικά στεγαστικά δάνεια το Νοέμβριο
Στα τέλη Νοεμβρίου, τα προσωπικά στεγαστικά δάνεια στην Κίνα, καταγράφονταν στα 38,1 τρισ. γουάν ή περίπου 6 τρισ. δολάρια.

Τα προσωπικά στεγαστικά δάνεια για την αγορά κατοικιών στην Κίνα, διατήρησαν τη δυναμική της αύξησης τους το Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα (PBOC).

Στα τέλη Νοεμβρίου, τα προσωπικά στεγαστικά δάνεια στην Κίνα, καταγράφονταν στα 38,1 τρισ. γουάν (περίπου 6 τρισ. δολάρια), με αύξηση 401,3 δισ. γουάν από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 348,1 δισεκατομμύρια γουάν, με αύξηση 101,3 δισ. γουάν από τη μηνιαία αύξησή τους, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την PBOC.

Στο εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η χορήγηση προσωπικών στεγαστικών δανείων στην Κίνα παρέμεινε σταθερή, με την αύξηση των δανείων αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας να καταγράφει σημαντική μείωση. Υπό την καθοδήγηση των αρμοδίων αρχών, τα δάνεια που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία, καταγράφηκαν να χορηγούνται σταθερά και σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο.

1 δολάριο: 6,37 γουάν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider