Γερμανία: Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναμένει μείωση της επιβατικής κίνησης για τα Χριστούγεννα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αναμένει μείωση της επιβατικής κίνησης για τα Χριστούγεννα
Για τον Νοέμβριο, η επανέναρξη των ταξιδιών από και προς τις ΗΠΑ ανέβασε την τουριστική κίνηση, με 2,9 εκατ. ατόμων να διακινούνται από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020.

Άνοδος της επιβατικής κίνησης των Νοέμβριο αλλά και πτώση του όγκου των ταξιδιωτών για τον Δεκέμβριο και την περίοδο των Χριστουγέννων αναμένει η διοίκηση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, ενός από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Fraport, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πόλης, η κίνηση για τον Δεκέμβριο αναμένεται να μειωθεί λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού και της αναζωπύρωσης της πανδημίας που καταγράφεται στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους του κόσμου.

Για τον Νοέμβριο, η επανέναρξη των ταξιδιών από και προς τις ΗΠΑ ανέβασε την τουριστική κίνηση, με 2,9 εκατ. ατόμων να διακινούνται από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, τα 2,9 επιβατών για τον φετινό Νοέμβριο είναι μόλις το 49% της κίνησης του Νοεμβρίου του 2019, προ πανδημίας.

Για το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της γερμανικής πόλης ανήλθε σε 22,1 εκατ. ατόμων και αυξήθηκε 27% συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, αλλά παρέμεινε στο 66% του 11μηνου του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την άρση των περιορισμών τη Δευτέρα - Αναμένονται ουρές και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

gazzetta
gazzetta reader insider insider