Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Αυθημερόν τα αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Αυθημερόν τα αποτελέσματα
Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές, το 2017, στον β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν ψηφίσει 8.888 δικηγόροι.

Έκλεισαν οι 40 κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Συνολικά κατά την πρώτη και δεύτερη ημέρα του β΄ γύρου των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου για την επόμενη τετραετία, από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.073.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές, το 2017, στον β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν ψηφίσει 8.888 δικηγόροι. Ήδη ξεκίνησε η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης και εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Πάντως, στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) στο ΔΣΑ, οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες είχαν στηθεί στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που δεν συνέβη διότι ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Υποψήφιοι πρόεδροι στο ΔΣΑ είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός, που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29,37% και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος που είχε λάβει ποσοστό 21,63%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider