Η Νέα Υόρκη καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Νέα Υόρκη καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους
Η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 22 Δεκεμβρίου με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας εν μέσω των Χριστουγέννων.

Η Νέα Υόρκη θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 22 Δεκεμβρίου με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας εν μέσω των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο κατά ης νόσου είναι υποχρεωτικό για δημόσιους υπαλλήλους όπως οι δάσκαλοι, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες της Νέας Υόρκης.

Διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά όλους τους «εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη από την 27η Δεκεμβρίου», δηλαδή σχεδόν 184.000 επιχειρήσεις, εταιρίες και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία, «οι Νεοϋορκέζοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου», σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου για να αντικατασταθεί από τον Έρικ 'Ανταμς που εξελέγη στις 2 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέντε νέα κρούσματα της Όμικρον βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider