Πολωνία: Νέα περιοριστικά μέτρα θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολωνία: Νέα περιοριστικά μέτρα θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας
Στο τέλος Νοεμβρίου η Πολωνία απαγόρευσε τις πτήσεις από επτά αφρικανικές χώρες, επεξέτεινε την περίοδο καραντίνας για κάποιους ταξιδιώτες και μείωσε τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε δημόσιους χώρους.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο περιορισμών για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού αυτή την εβδομάδα έπειτα από την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον και εξετάζει τρόπους διαχείρισης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

"Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα παρουσιάσουμε ένα δεύτερο (πακέτο) που σχετίζεται με την κατάσταση τα Χριστούγεννα και ως απάντηση στην παραλλαγή Όμικρον γιατί η κατάσταση πράγματι δεν φαίνεται καλή...Έχουμε πολλούς θανάτους. Θα ενισχύσουμε τον μηχανισμό εμβολιασμού καθιστώντας τον υποχρεωτικό για κάποιους επαγγελματικούς χώρους. Το εξετάζουμε και σίγουρα θα συζητήσουμε για αυστηρότερους περιορισμούς σε συγκεκριμένους χώρους για τους ανεμβολίαστους", είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Στο τέλος Νοεμβρίου η Πολωνία απαγόρευσε τις πτήσεις από επτά αφρικανικές χώρες, επεξέτεινε την περίοδο καραντίνας για κάποιους ταξιδιώτες και μείωσε τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, εν μέσω της ανησυχίας για την νέα παραλλαγή.

Οι περιορισμοί κατά της πανδημίας στην Πολωνία είναι σχετικώς περιορισμένοι. Περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους και περιορισμούς στον αριθμό των επιτρεπόμενων ατόμων σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια.

Μόνο το 54% των Πολωνών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό χαμηλότερο από το 66,4% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 13.250 νέα κρούσματα κορονοϊού και 25 θανάτους που συνδέονται με την COVID, αλλά οι αριθμοί είναι συνήθως χαμηλότεροι μετά το σαββατοκύριακο.

Η Πολωνία, με συνολικό αριθμό κατοίκων 38 εκατομμύρια, έχει καταγράψει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας και 85.700 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider