ΗΠΑ: Αυστηροποιούνται τα μέτρα για τα αεροπορικά ταξίδια λόγω της «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυστηροποιούνται τα μέτρα για τα αεροπορικά ταξίδια λόγω της «Όμικρον»
Στην αυστηροποίηση του κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προχωρούν οι αμερικανικές αρχές.

Στην αυστηροποίηση του κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προχωρούν οι αμερικανικές αρχές, καθώς η ανησυχία για την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εντείνεται, στον απόηχο του εντοπισμού του πρώτου κρούσματος στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης στο εξής όσοι επισκέπτες φθάνουν στα αεροδρόμια των ΗΠΑ από το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο 24 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα, ανεξάρτητα αν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή όχι.

Παράλληλα, η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών πτήσεων, ενώ υποχρεωτική γίνεται και η χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με το CNBC, τα νέα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ ως τα μέσα Μαρτίου, ενώ θα αναθεωρηθούν σε περίπτωση που τα δεδομένα που συλλέγουν οι επιστήμονες διαφοροποιηθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider