Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»
Τα μηνύματα των πολιτικών με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Τους Γιατρούς του Κόσμου επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ενημερώθηκε για το ανοιχτό κέντρο διαμονής «A step forward» για ευάλωτες γυναίκες αιτούσες άσυλο και τα παιδιά τους, «στις οποίες προσφέρει φιλοξενία και προστασία, μια ολιστική εξατομικευμένη φροντίδα για το διάστημα κατά το οποίο εξετάζεται το αίτημά τους για άσυλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε όλες και όλους να συμμετέχουν ενεργά στις σημερινές δράσεις αφύπνισης και αγώνα για την εξάλειψη της βίας ενάντια στις γυναίκες.

Εξάλλου, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο κ. Τσίπρας σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «δεν αρκεί να πενθούμε, να καταδικάζουμε και να εξοργιζόμαστε. Είναι χρέος της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου "γυναικοκτονία" και οι στοχευμένες δράσεις της για την εξάλειψη» των γυναικοκτονιών. «Ήρθε η ώρα της δράσης και των αλλαγών. Για να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα», τονίζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι από τις αρχές του έτους μετράμε στη χώρα μας 13 γυναικοκτονίες: «Δεκατρείς γυναίκες δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, εξαιτίας της πατριαρχίας και της βίας που η ίδια γεννά. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια αποτυχία της κοινωνίας μας», σημειώνει. «Ασφαλώς ο σεξισμός δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο», τονίζει, «η Ελλάδα, όμως, βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο στο ευρωπαϊκό βαρόμετρο για την ισότητα των φύλων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η έμφυλη βία συναντάται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, στο οικογενειακό, φιλικό, αλλά και εργασιακό περιβάλλον» και ότι «οι κοινωνικές ανισότητες, τις οποίες διεύρυναν η πανδημική κρίση και η αυξανόμενη φτώχεια που υπήρξε αποτέλεσμα αυτής, επηρεάζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες». Υπογραμμίζει ότι «αποτελεί χρέος μας απέναντι στη Δημοκρατία η διασφάλιση της ισότητας, της ισονομίας, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια του τόπου μας» και ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε πως η πατριαρχική δομή της κοινωνίας και ο διάχυτος σεξισμός γεννούν τις αιτίες της έμφυλης βίας».

Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«25 Νοεμβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Δεν είσαι μόνη. Σπάσε τη σιωπή. Μίλα», έγραψε ο κ. Κικίλιας.

Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«1 στις 3 γυναίκες διεθνώς έχει υποστεί ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία, κυρίως σε ηλικίες 15-49 ετών», ανέφερε. «Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα παγκόσμιο κάλεσμα, ώστε όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Για μια ζωή χωρίς εκφοβισμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συρεγγέλα: Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider