Παγώνη: Έχουμε φτάσει τα 3 πούλμαν θανάτων, συνέπεια της αύξησης των κρουσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη: Έχουμε φτάσει τα 3 πούλμαν θανάτων, συνέπεια της αύξησης των κρουσμάτων
«Λέγαμε για ένα πούλμαν θανάτων και έχουμε φτάσει σε 3 πούλμαν θανάτων ανέφερε η κα. Παγώνη αναφορικά με την πορεία της πανδημίας.

«Αυξάνονται οι εμβολιασμοί, αλλά δεδομένου ότι χρειάζεται περισσότερο από ένας μήνας και για την δεύτερη δόση, τα Χριστούγεννα, αν προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τα ραντεβού, να το τρέξουμε, θα μπορέσουμε να έχουμε μία μικρή σταθερότητα και μείωση των κρουσμάτων» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο», η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Λέγαμε για ένα πούλμαν θανάτων και έχουμε φτάσει σε 3 πούλμαν θανάτων, συνέπεια της αύξησης των κρουσμάτων. Αν μειωθούν τα κρούσματα, θα μειωθούν και οι θάνατοι και νοσηλείες σε ΜΕΘ και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουν πολύ οι εμβολιασμοί. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική που δεν το περιμέναμε ούτε εμείς. Είδαμε σε έναν μήνα 14 θανάτους σε άτομα 25-37 χρονών. 3 μωρά σε δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία. Βλέπουμε ακόμα και τους εμβολιασμένους, που έχουν το παράθυρο 10% να νοσήσουν, όταν νοσούν η μετάλλαξη τους καθίζει στο σπίτι και τους κάνει πυρετό, ενώ θα μπορούσαν να το περνάνε στο πόδι».

Τι είπε για τα rapid test σε σουπερμάρκετ

Αναφερόμενη στην άποψη που έχει διατυπώσει για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σουπερμάρκετ με ράπιντ τεστ, το σκεπτικό της εξήγησε, είναι τελείως επιστημονικό. «Όταν πάμε στα μαγαζιά γίνεται έλεγχος, θα πάμε στα σουπερμάρκετ, θα υπάρχει περισσότερος συγχρωτισμός, επομένως είναι προτιμότερο και αυτοί που πάνε στα σουπερμάρκετ να κάνουν ράπιντ τεστ, για να μην αυξηθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι».

Πάντως η σημερινή επιδημιολογική κατάσταση ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με την κ. Παγώνη, είχε φανεί νωρίτερα από την κίνηση στα νοσοκομεία, τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις στατιστικές, το ιικό φορτίο που υπήρχε και λόγω του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών στην βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider