Αυστρία: Νέο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Νέο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από Φεβρουάριο
Το lockdown θα τεθεί σε ισχύ από Δευτέρα και θα έχει διάρκεια το πολύ 20 μέρες. «Παράθυρο» για καθολικό lockdown και στη Γερμανία.

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη ισχυρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξαναμπαίνει σε καθολικό lockdown λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, με τα μέτρα να ισχύουν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες κατά της νόσου.

Όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το lockdown θα τεθεί σε ισχύ στο σύνολο της αυστριακής επικράτειας από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια το πολύ 20 μέρες.

Ακόμα, ο καγκελάριος ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Αυστρία θα γίνει υποχρεωτικός από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

Υπενθυμίζεται πως χθες, δύο από τα κρατίδια της χώρας, το Σάλτσμπουργκ και η Άνω Αυστρία, ανακοίνωσαν πλήρες lockdown για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως του εμβολιαστικού τους status.

«Παράθυρο» για καθολικό lockdown και στη Γερμανία

Στη Γερμανία, ο ομοσπονδιακός υπουργός της χώρας, Γενς Σπαν, ερωτήθηκε για το εάν το Βερολίνο εξετάζει την επιβολή ενός νέου καθολικού lockdown, όπως η Αυστρία, και απάντησε πως «είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Παρασκευή το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σχεδόν 53.000 κρούσματα και 201 θανάτους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Χθες, η καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά από συνεδρίαση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων δήλωσε πως «η Γερμανία βρίσκεται σε αληθινά σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι ο καιρός να δράσουμε»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lockdown και για τους εμβολιασμένους σε 2 κρατίδια της Αυστρίας

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό στη Γερμανία - Δραματικοί τόνοι από την Μέρκελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider