Αυστρία: Αρνητικό ρεκόρ στις ημερήσιες λοιμώξεις - Στο «τραπέζι» το πλήρες lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Αρνητικό ρεκόρ στις ημερήσιες λοιμώξεις - Στο «τραπέζι» το πλήρες lockdown
Οι αρχές στην Αυστρία ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, 15.145, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις 15.000.

Οι αρχές στην Αυστρία ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, 15.145, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις 15.000, την ώρα που οι πλέον πληγείσες επαρχίες αρχίζουν να σχεδιάζουν πλήρες lockdown και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να πράξει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο.

Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ήπειρο, με το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.

Καθώς ο καιρός ψυχραίνει και πλησιάζει ο χειμώνας, ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ευρώπη αυξάνεται, ωθώντας τις κυβερνήσεις να εξετάσουν και πάλι το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ένα αντιδημοφιλές μέτρο.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό lockdown που αφορά όλους τους πολίτες, ενώ η Αυστρία έχει προσπαθήσει να επιβάλει περιοριστικά μέτρα μόνο στους ανεμβολίστους.

Περίπου πριν ένα χρόνο είχε επιβληθεί εθνικό lockdown στη χώρα όταν το τότε κύμα της επιδημίας είχε φτάσει στην κορύφωσή του. Τότε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων που είχε καταγραφεί ήταν 9.586.

Η Άνω Αυστρία είναι μία από τις δύο επαρχίες που πλήττεται περισσότερο από αυτό το κύμα της επιδημίας, καθώς εκεί καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. Η επαρχία θεωρείται προπύργιο του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας που τάσσεται κατά των εμβολίων της covid-19. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό Σάλτσμπουργκ.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ δήλωσε σήμερα ότι, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλει εθνικό lockdown, θα επιβάλει ο ίδιος στην επαρχία.

«Αν δεν επιβληθεί εθνικό lockdown αύριο, σίγουρα θα επιβληθεί lockdown αρκετών εβδομάδων στην Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ. Θα συντονιστούμε με τη γειτονική μας επαρχία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέλτσερ στο κοινοβούλιο της Άνω Αυστρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier.

Ο συντηρητικός κυβερνήτης του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χάσλαουερ δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι όντως η επαρχία του προετοιμάζεται για lockdown.

Οι εννέα κυβερνήτες της Αυστρίας θα συζητήσουν αύριο Παρασκευή την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν καλέσει στη συνάντηση τον Αυστριακό καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ όπως και τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστρία: Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα την τρίτη ημέρα του lockdown για ανεμβολίαστους

DW: «500.000 Αυστριακοί έσπευσαν να εμβολιαστούν» λόγω του νέου lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider