Μπιλ Γκέιτς: Θάνατοι και κρούσματα κορονοϊού στα επίπεδα της γρίπης έως τα μέσα του 2022;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Θάνατοι και κρούσματα κορονοϊού στα επίπεδα της γρίπης έως τα μέσα του 2022;
Ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

Οι θάνατοι από την Covid και τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, υποθέτοντας ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς κατά την διάρκεια φόρουμ που διοργανώνει το Bloomberg.

Μεταξύ της φυσικής ανοσίας και της ανοσίας των εμβολίων και των αναδυόμενων εκ της στοματικής κοιλότητας θεραπειών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραστικά», δήλωσε την Πέμπτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft.

Οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του κόσμου κατά του κορονοϊό θα μεταβληθούν το επόμενο έτος, είπε ο Γκέιτς, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται και αντικαθίστανται από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διανομής όλων αυτών, από την σκοπιά της υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό καθώς θα βγούμε από αυτούς από τα μέσα του επόμενου έτους, και έτσι θα περιοριστούμε από τα logistics και τη ζήτηση», είπε ο Γκέιτς.

Επισήμανε δε, ότι δεν είναι σαφές σε πολλές χώρες ποιο θα είναι το επίπεδο ζήτησης, ειδικά σε μέρη όπως η υποσαχάρια Αφρική.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider