Συνάντηση ΠΝΟ - ακτοπλόων: Στο επίκεντρο η υπογραφή νέας ΣΣΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση ΠΝΟ - ακτοπλόων: Στο επίκεντρο η υπογραφή νέας ΣΣΕ
Δεμένα πλοία στα λιμάνια
Αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τη ναυτεργασία, μεταξύ των οποίων και αυτό της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Συνάντηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, όπου αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τη ναυτεργασία, μεταξύ των οποίων και αυτό της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είχε υπογραφεί στις 08/07/2019 και προέβλεπε για το 2019 αυξήσεις 2% στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΠΝΟ, που είχε πραγματοποιήσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης, προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων της, δίνοντας όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της «μία τελευταία ευκαιρία στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση να αλλάξουν την στείρα και αρνητική συμπεριφορά και στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική στην πλευρά τους».

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών είχε σημειώσει επίσης ότι «το αίτημα της απεργίας δεν ήταν μόνο η ανανέωση και η υπογραφή των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και η άμεση επίλυση σειράς προβλημάτων από την ίδια την κυβέρνηση, πράγμα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση» .

Η ΠΝΟ έχει ζητήσει την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατηγά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, του Ν. 4714/2020, που επεμβαίνει στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των σωματείων, ενώ είχε κάνει λόγο για παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, ενώ είχε θέσει και το θέμα της συνεχιζόμενης ανεργίας του κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider