Εξαδάκτυλος: Κάνουμε προσπάθεια να αποφύγουμε την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαδάκτυλος: Κάνουμε προσπάθεια να αποφύγουμε την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών
Ο πρόεδρος ΠΙΣ σχολίασε τις συζητήσεις περί επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, για την οποία μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ξεκινήσει σήμερα.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, με τα νοσοκομεία να δίνουν καθημερινή «μάχη» προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος ΠΙΣ σχολίασε τις συζητήσεις περί επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, για την οποία μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ξεκινήσει σήμερα, τονίζοντας ότι: «Ενδεχομένως να κληθούν. Οι συζητήσεις που έχουμε με το υπουργείο δε λένε ότι θα υπάρξει σήμερα ενέργεια. Υπάρχει προσπάθεια να το αποφύγουμε».

«Οι ανάγκες δεν είναι σταθερές. Είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές, αλλά και μεταβαλλόμενες. Πρέπει να περιμένουμε τρεις ημέρες, και κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να γίνει η επιστράτευση. Εχθές που είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ανάγκες μειώθηκαν. Αν έρθουν τώρα τρεις άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν σε ΜΕΘ αυτοί “αξίζουν” σαν 15 άλλους ανθρώπους με ειδικότητα. Τους βρίσκουμε σταδιακά αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό λέμε ότι χρειάζεται υπομονή για λίγες ημέρες. Καθημερινά προσθέτουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής αξίας στο σύστημα από την Πέμπτη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαδάκτυλος: Στην εντατική 1 στους 9.000 ανεμβολίαστους – 1 στους 100.000 εμβολιασμένους

Επικοινωνία Πατούλη-Κικίλια, για το κρίσιμο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών ιατρών

gazzetta
gazzetta reader insider insider