Ελλάδα
14-11-2021 | 12:20

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Ν. Δένδιας τη Δευτέρα - Σαχέλ και Βαλκάνια στην ατζέντα

Newsroom
Μοιράσου το
Δένδιας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Παράθεση πρωινού εργασίας σε Υπουργούς Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) (Βρυξέλλες, 15.11.2021)

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρίσκεται, αύριο Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών διοργανώνει πρωινό εργασίας εκ μέρους της Προεδρίας της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την οποία ασκεί η χώρα μας, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν κράτη-μέλη της ΕΕ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell, οι συμμετέχοντες στην ανωτέρω Διαδικασία και η Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας, Majlinda Bregu.

Κατόπιν, ο Υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του οποίου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή του Σαχέλ.

Υπό το λήμμα "Τρέχουσες υποθέσεις” θα συζητηθεί το ζήτημα των Βαρωσίων, η κατάσταση στη Λευκορωσία, στην Αιθιοπία, καθώς και η κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Τέλος, θα συμμετάσχει, από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην κοινή Υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του σχεδίου κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας/ Strategic Compass».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.