Διεθνή
09-11-2021 | 14:37

Σκληρά μέτρα στη Σιγκαπούρη - Δεν θα καλύπτονται οι ιατρικές δαπάνες όσων είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι

Newsroom
Μοιράσου το
Σκληρά μέτρα στη Σιγκαπούρη - Δεν θα καλύπτονται οι ιατρικές δαπάνες όσων είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια ευμεγέθη πλειονότητα ασθενών με COVID-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς «επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας».

«Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με COVID-19 που είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με COVID-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία... τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της COVID-19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της COVID-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.