Το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπά τη Δανία - Επιβολή εκ νέου χρήσης ψηφιακού πιστοποιητικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπά τη Δανία - Επιβολή εκ νέου χρήσης ψηφιακού πιστοποιητικού
Ο αριθμός ημερήσιων μολύνσεων αυξάνεται σταθερά σε περίπου 2.300 τις τελευταίες ημέρες από το χαμηλό των 200 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Δανίας πρότεινε σήμερα την εκ νέου επιβολή της χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19 - γνωστά στη χώρα ως «πάσο κορονοϊού» - για την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους μπαρ και εστιατορίων, καθώς η χώρα εισέρχεται σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η Δανία ήταν μία από τις λίγες χώρες που ήρε σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού τον Σεπτέμβριο, αφού απέφυγε ένα τρίτο κύμα μολύνσεων την άνοιξη και το καλοκαίρι λόγω των εκτεταμένων μέτρων lockdown που είχαν επιβληθεί από τα Χριστούγεννα.

Εντούτοις, ο αριθμός ημερήσιων μολύνσεων αυξάνεται σταθερά σε περίπου 2.300 τις τελευταίες ημέρες από το χαμηλό των 200 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό θετικότητας αυξάνεται επίσης σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες από 1,2% στα μέσα Σεπτεμβρίου σε 2,3% στα τέλη Οκτωβρίου.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται τώρα στη μέση του τέταρτου κύματος κορονοϊού. Στη Δανία οδεύουμε προς το τρίτο μας κύμα κορονοϊού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χέουνικε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Το πάσο κορονοϊού, το οποίο συνήθως επιδεικνύεται μέσω μιας εφαρμογής στις κινητές τηλεφωνικές συσκευές των Δανών, χρησιμοποιείται για την επαλήθευση ότι ο κάτοχος είναι εμβολιασμένος ή έχει διαγνωστεί αρνητικός στον κορονοϊό.

Το μέτρο που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο υπόκειται σε κοινοβουλευτική έγκριση, θα απαιτεί επίσης την επίδειξη του πάσου για συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 200 ατόμων, όπως και σε κινηματογράφους και μουσεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider