Κίνα: Ο Πρόεδρος Σι εντείνει την καταστολή των τεχνολογικών γιγάντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ο Πρόεδρος Σι εντείνει την καταστολή των τεχνολογικών γιγάντων
Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε αυστηρότερη ρύθμιση του τεχνολογικού τομέα της χώρας, υπογραμμίζοντας τον έντονο έλεγχο και την αναταραχή που αντιμετωπίζουν οι κινέζοι γίγαντες του διαδικτύου ως  αποτέλεσμα της ταχείας ανάπτυξής τους.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε αυστηρότερη ρύθμιση του τεχνολογικού τομέα της χώρας, υπογραμμίζοντας τον έντονο έλεγχο και την αναταραχή που αντιμετωπίζουν οι Kινέζοι γίγαντες του διαδικτύου ως αποτέλεσμα της ταχείας ανάπτυξής τους.

Η βελτιωμένη εποπτεία θα βοηθούσε την Κίνα να επωφεληθεί από τον μετασχηματισμό που συμβαίνει στον κλάδο της τεχνολογίας, ανέφερε ο Σι σε συνάντηση αξιωματούχων του Κομμουνιστικού Κόμματος την Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ζήτησε μεγαλύτερη ενσωμάτωση των παραδοσιακών βιομηχανιών και της ψηφιακής οικονομίας, η οποία καλύπτει τα πάντα, από τα big data και την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το cloud computing και το blockchain.

Ο Σι δεσμεύτηκε να «διορθώσει» πρακτικές που βλάπτουν τα συμφέροντα των μαζών και εμποδίζουν τον θεμιτό ανταγωνισμό. Πολλοί στον χώρο έχουν υποπέσει σε φάουλ κατά τις εποπτικές αρχές. Μεταξύ αυτών, η ηλεκτρονική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Meituan που έχει εισαχθεί στη Wall Street και της επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο 530 εκατ. δολαρίων από τις κινεζικές αρχές για παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών. Η Alibaba χτυπήθηκε με το ρεκόρ αντιμονοπωλιακών προστίμων ύψους 2,8 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος και η Didi αντιμετώπισε έρευνα για κυβερνοασφάλεια λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη εισαγωγή της στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Η ευρεία καταστολή έχει καλύψει μεγάλο μέρος της τεράστιας ψηφιακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Το Πεκίνο προχωρά για να διασφαλίσει ότι τα μεγαθήρια της χώρας θα βελτιώσουν την ευημερία των εκατομμυρίων χαμηλόμισθων εργαζομένων από τους οποίους εξαρτώνται για να καθοδηγήσουν την ανάπτυξη.

Στην ομιλία του τη Δευτέρα, ο Σι δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πελατών των διαδικτυακών πλατφορμών. Θα εφαρμοστεί επίσης ένα πιο αυστηρό σύστημα ελέγχου της φορολογίας. Επιβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της Κίνας να δημιουργήσει νέα έργα υποδομής και να αναπτύξει εγχώριες τεχνολογίες σε βασικούς τομείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider