Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: «Συγγνώμη» από την Ιωάννα ζήτησε η κατηγορούμενη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: «Συγγνώμη» από την Ιωάννα ζήτησε η κατηγορούμενη
Ενώπιον των δικαστών βρίσκεται η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που ξεκίνησε την απολογία της.

Ενώπιον των δικαστών βρίσκεται η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που ξεκίνησε την απολογία της λέγοντας: «Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα, μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή, μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένειά της, αλλά και από την οικογένειά μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Νωρίτερα, αίτημα για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη υπέβαλε πριν από την έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος με τον αυτοτελή ισχυρισμό που υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο επιδιώκει την ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση της εντολέως του, καθώς αν γίνει δεκτό το αίτημα του η Έφη θα είναι αντιμέτωπη με ποινή έως δέκα έτη αντί των 15 που είναι η ανώτατη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Με την έναρξη της σημερινής, πέμπτης ημέρας, διαδικασίας ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά» είπε ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, συμπληρώνοντας πως «το ορθό είναι, αν θεωρήσει το δικαστήριο, ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση να διαβιβάσει στην εισαγγελία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δικηγόρος Ιωάννας: Ούτε μία συγγνώμη δεν έχει ψελλίσει η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider