Δακτύλιος: Επιστρέφει από τις 25 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δακτύλιος: Επιστρέφει από τις 25 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας
Το μέτρο είχε μπει σε αναστολή πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, την άνοιξη του 2020, λόγω του lockdown.

Σε εφαρμογή τίθεται και πάλι από τις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον realfm.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα ονομαστεί «Καθαρός Δακτύλιος». «Εδώ και καιρό μελετάμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων και μάλιστα το έχουμε ονομάσει, “Ανάσα για την Αθήνα”. Το πρώτο μέτρο θα είναι το μέτρο του Δακτυλίου. Ο Δακτύλιος μπορεί να είναι ένα ξεπερασμένο μέτρο αλλά εμείς θα το εφαρμόσουμε με μια διαφορετική λογική και θα το ονομάσουμε “Καθαρό Δακτύλιο”. Ένα μέτρο που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου. Αυτός ο νέος Δακτύλιος βασίζεται σε πρώτη φάση στην λογική των μονών – ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά ότι τέρμα οι χιλιάδες εξαιρέσεις και κομμένα όλα τα παραθυράκια», περιέγραψε ο υπουργός Μεταφορών.

«Σήμερα υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο. Αυτό θα λήξει, τα μόνα αυτοκίνητα που θα μπορούν να εξαιρεθούν είναι τα ηλεκτρικά. Γι' αυτό άλλωστε έχει ονομαστεί “πράσινος Δακτύλιος”, εμείς θα τον ονομάσουμε “καθαρό Δακτύλιο”. Μάλιστα ήδη έχουμε κάνει μελέτη για να προσδιορίσουμε τα γεωγραφικά όρια του Δακτυλίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Reader.gr, το μέτρο είχε μπει σε αναστολή πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, την άνοιξη του 2020, λόγω του lockdown όμως πλέον επιστρέφει ώστε να ρυθμίσει την -ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα- κίνηση στους κεντρικούς δρόμου της πόλης.

Ως εξής:

  • Τις ζυγές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).
  • Τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider