«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα «όραμα δεκαετιών για τη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο γίνεται πράξη».

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Μητροπολιτικό Πάρκο και τη μετατροπή του σε ελεύθερο δημόσιο χώρο, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες της πρώτης φάσης του έργου, με χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

Την εργολαβική σύμβαση υπέγραψαν το πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με την ανάδοχο κοινοπραξία Δυναμική Εργων Α.Ε. - Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε., παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα «όραμα δεκαετιών για τη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο γίνεται πράξη» και πρόσθεσε πως θα είναι το «μεγαλύτερο και πιο εμβληματικό έργο ελεύθερου, δημόσιου χώρου πρασίνου, που θα παραδοθεί στους πολίτες έως το τέλος του 2023».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να παραδοθεί η πρώτη φάση του έργου το συντομότερο δυνατό καθώς, όπως είπε, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στα επόμενα χρόνια θα γίνει πραγματικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως «σήμερα είναι η μέρα που οι μακέτες γίνονται πραγματικότητα» και πως όλα όσα σχεδιάστηκαν ύστερα από πολλά χρόνια αγώνα θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

Ο κ. Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια του έργου, κάνοντας αναφορά σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου. «Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά θα αποτελέσει ένα μωσαϊκό σύνθετο χρήσεων. Με αυτές τις χρήσεις θα αλλάξει η καθημερινότητά μας και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής μας. Θα είναι ένας πνεύμονας πρασίνου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider