Par, birdie, fore και άλλες γκολφικές συγκινήσεις στα πράσινα γήπεδα της Μεσσηνίας

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Par, birdie, fore και άλλες γκολφικές συγκινήσεις στα πράσινα γήπεδα της Μεσσηνίας
Στο Greek Maritime Golf Event μάθαμε γκολφ και ερωτευτήκαμε την Μεσσηνία.

Φτάνοντας στην Costa Navarino είχαμε μια ιδέα του τι να περιμένουμε, άλλωστε το resort είναι διάσημο τόσο για την πολυτελή εμπειρία που προσφέρει, για τους συχνά επώνυμους επισκέπτες που φιλοξενεί, όσο και για τα κορυφαία γήπεδα γκολφ. Αυτό το τελευταίο, το γκολφ, ήταν και ο λόγος που βρισκόμασταν εκεί. Το Greek Maritime Golf Event θα λάμβανε χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και το Insider.gr ήταν εκεί για το καλύψει δημοσιογραφικά.

Το Greek Maritime Golf Event 2021 αποτελεί πρωτοβουλία της Birdie Events και του αναγνωρισμένου Έλληνα PGA golfer, Θάνου Καραντζιά, ο οποίος στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης δήλωσε «υπερήφανος» που το τουρνουά ξεπέρασε για 7η χρονιά κάθε προσδοκία. «Καταφέραμε και αναδείξαμε τον γκολφικό τουρισμό της Μεσσηνίας, ενώ διοργανώσαμε ένα τουρνουά υψηλών απαιτήσεων με απόλυτη ασφάλεια και με ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η «απόδραση» στην Costa Navarino ήταν αφιερωμένη σε γκόλφερς - διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας, οι οποίοι διαγωνίστηκαν για την τιμή της νίκης… αλλά κυρίως για την χαρά του παιχνιδιού, αν και στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κληρώθηκαν πλούσια δώρα στους συμμετέχοντες.

Η βραδιά της βράβευσης ήταν μία ιδανική ευκαιρία για socializing, αυτό που «έκλεψε» την καρδιά όλων των παρευρισκόμενων ήταν η ομιλία του κύριου Γιάννη Λιάρου, συνιδρυτή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ (μαζί με την κ. Μένια Κουκουγιάννη), η οποία διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού.

Όλο το βράδυ της βράβευσης βρισκόταν σε εξέλιξη μια σιωπηλή δημοπρασία με ζηλευτά memorabilia θρύλων του γκολφ όπως οι Gary Player, Tiger Woods, Roy Mcllroy και αθλητών παγκόσμιας κλάσης, όπως του πρωταθλητή & MVP των τελικών του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, του NFL, Tom Brady και του τένις, Serena Williams, μεταξύ άλλων. Η ναυτιλιακή κοινότητα, «αγκάλιασε» τον καλό σκοπό της διοργάνωσης και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ.

Ο ενθουσιασμός του γκολφ

Αυτό που δεν περιμέναμε πηγαίνοντας στο Greek Maritime Golf Event ήταν το πόσο θα ενθουσιαστούμε με ένα «απλό» μάθημα γκολφ. Ήταν το πρώτο που κάναμε με το που φτάσαμε και το μόνο που μπορούσαμε να σκεφτούμε τις επόμενες ημέρες.

Είχαμε στο μυαλό μας το γκολφ, ως ένα άθλημα κάπως… αργό και όχι ιδιαίτερα «απαιτητικό». Όμως η ώρα που περάσαμε μαθαίνοντας τη λαβή για το μπαστούνι, τη σωστή στάση που θα πρέπει να έχει το σώμα και την κίνηση που θα πρέπει να κάνουμε για να δώσουμε ώθηση και κατεύθυνση στην μπάλα, μας άλλαξαν γνώμη πολύ γρήγορα.

Η αίσθηση που είχαμε τις επόμενες δύο ημέρες, από τους μύες που δεν ξέραμε ότι δεν... χρησιμοποιούσαμε στα χέρια και τη μέση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι λέει περισσότερα για το πόσο fit μπορεί να σε κάνει το golf και λιγότερα για την προσωπική μας φυσική κατάσταση!

Γιατί αυτή η σύνδεση του γκολφ, της Costa Navarino και της ναυτιλίας;

Από την πρώτη στιγμή αναρωτηθήκαμε γιατί υπάρχει αυτή η σύνδεση του γκολφ, της Costa Navarino και της ναυτιλίας και φυσικά αδράξαμε την ευκαιρία και ρωτήσαμε τον κ. Άκη Τσόλη, διευθύνοντα σύμβουλο της ActiveMedia Group και υπεύθυνου Golf Production του τουρνουά.

«Το τουρνουά αυτό είναι μία ευκαιρία να συνδεθεί ο κλάδος της ναυτιλίας για λίγες ημέρες, να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι, σημαντικοί άνθρωποι από τον χώρο της ναυτιλίας που αγαπούν ταυτόχρονα και το γκολφ, να παίξουν, να διασκεδάσουν και όταν αυτό μπορεί φυσικά να ωφελήσει και τον προορισμό που τους φιλοξενεί, νομίζω αυτό είναι κέρδος για όλους».

Και όπως διευκρίνισε σχετικά ο κ. Βασίλης Βρεττάκος, Πρόεδρος του Συνδέσμου των Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πύλου & ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, «αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι πως οι περισσότεροι γκόλφερς – του ναυτιλιακού κλάδου – που επιλέγουν την περιοχή, είναι επειδή έχουν μεγάλη παράδοση με την Πύλο. Η Πύλος από το 1965 και πιο νωρίς, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα καραβοστάσια της Μεσογείου. Για πολλούς υπάρχουν δεσμοί, ιστορικοί ή ψυχολογικοί με την περιοχή».

Τέτοιου είδους δεσμούς είχε και ο ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος (1935 – 2011), γνωστός και ως «καπετάν Βασίλης». Ο Έλληνας καπετάνιος, εφοπλιστής και επιχειρηματίας ήταν αυτός που ξεκίνησε την κατασκευή των 4 ξενοδοχειακών μονάδων, δύο γηπέδων γκολφ, και άλλων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις ιδιοκτησίας Κωνσταντακόπουλου, στην περιοχή της Πύλου που σήμερα ξέρουμε ως ‘Costa Navarino’.

Η ομορφιά και η πλούσια ιστορία του τόπου

Πέρα από την απίστευτη ομορφιά του τόπου, από την προστατευόμενη -ως περιοχή Natura 2000- λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, με την εντυπωσιακή παραλία Βοϊδοκοιλιά, μέχρι τους καταρράκτες του Καλαμάρη, τα ιστορικά στοιχεία βρίσκονται σε αφθονία στη Μεσσηνία και αποτελούν από μόνα τους έναυσμα για τον επισκέπτη να ταξιδέψει μέχρι την περιοχή.

Σήμερα, ένας παίκτης γκολφ στο The Bay Course, έχει τη μοναδική ευκαιρία να παίζει, ενώ θαυμάζει παράλληλα και τον κόλπο που πριν από σχεδόν 200 χρόνια πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο διάσημες μάχες της ελληνικής επανάστασης, η Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Αυτό ήταν κάτι που ζήσαμε από «πρώτο χέρι» και ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Όμως την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε την περιοχή «υποσχεθήκαμε» να μάθουμε περισσότερα για την ζωή του Έλληνα πανελληνιονίκη Κωνσταντίνου Τσικλητήρα (1888 - 1913) ο οποίος γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας και έφερε στη χώρα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια. Να κάνουμε μια στάση στα απομεινάρια του μυκηναϊκού Ανακτόρου του Νέστορα, του μυθικού βασιλιά που αναφέρεται στα Ομηρικά Έπη. Και σίγουρα να επισκεφτούμε ένα από τα δέκα (!) κάστρα της Μεσσηνίας.

Μέχρι τότε, θα κάνουμε εξάσκηση στα «χτυπήματα» μας και θα μάθουμε απ' έξω κι ανακατωτά την ορολογία του γκολφ!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η λάμψη της ναυτιλίας ξεχώρισε στο κορυφαίο τουρνουά γκολφ Greek Maritime Golf Event

gazzetta
gazzetta reader insider insider