Ειδήσεις | Διεθνή
08-09-2021 | 13:37

Ίδρυση Κυπριακού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών

Newsroom
Μοιράσου το
Ίδρυση Κυπριακού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης στην Κύπρο του τομέα ηλεκτρονικού χρήματος, ιδρύθηκε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI – Association of Cyprus Electronic Moneyand Payment Institutions), υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Κύριοι στόχοι του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη του τομέα ηλεκτρονικού χρήματος καθώς και η προστασία, η εκπροσώπηση των επαγγελματικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των Μελών και η μελέτη όλων των ζητημάτων και των προβλημάτων που τα επηρεάζουν ή σχετίζονται με αυτά.

Τη δυνατότητα να γίνουν μέλη του έχουν όλες οι αδειοδοτημένες από την Κεντρική Τράπεζα εταιρείες (EMI’s – Electronic Money Institutions & PI’s – Payment Institutions) που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Πρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Γεωργούλας, Μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της EcommBX ltd και της TFI Markets ltd, Πρώην μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, πιστοποιημένος διευθυντής εταιρικής διακυβέρνησης για τράπεζες από το INSEAD και τραπεζικών εργασιών από το Chartered Banker Institute.

Κατά την ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου εξελέγη το πιο κάτω Δ.Σ.:

Πρόεδρος: Ιωάννης Γεωργούλας
Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Δελλάς
Γραμματέας: Έλενα Κοντού
Ταμείας: Έλενα Τσίκκου
Μέλος: Gleb Kozlov
Μέλος: Ανδρέας Βασσιλόπουλος
Μέλος: Γιαννάκης Χριστοφίδης
Μέλος: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Μέλος: Ηρόδοτος Μιχαήλ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.